Ugovori za finaciranje rada udruga

Grad Kutina i predstavnici 45 Udruga civilnog društva potpisali su Ugovore o financiranju 62 projekta udruga u ovoj godini u ukupnoj vrijednosti 420 tisuća kn. Udruge su prijavile 63 projekta i zatražile sufinanciranje u iznosu 980 tisuća kn.
Željko Tomičić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti izrazio je žaljenje što su sredstva za financiranje udruga smanjena uslijed krize izazvane pandemijom.

Željko Tomičić, pročelnik UO za društvene djelatnosti Grada Kutine

     Aktivnosti udruga prošle i ove godine znatno su smanjene, ali Grad Kutina omogućio je isplatu sredstava udrugama kako bi održale hladni pogon.

     Odred izviđača Betlehem očekuje kako će najesen obnoviti sve svoje aktivnosti u Izviđačkom domu na izletištu Betlehem, najavila je Snježana Cejpek.

Snježana Cejpek, Odred izviđača Betlehem Kutina

Ove godine Grad Kutina će sa 63 tisuće kn sufinacirati i tri projekta udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Damir Badanja, predsjednik HVIDRA-e Kutina i predsjednik Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata istaknuo je kako su branitelji ginuli na cijelom području Hrvatske. Zato bi njihov rad trebala potpomagati država i županije, ali to je prošle i ove godine izostalo.

Damir Badanjak, HVIDR-a Kutina

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuo je važnost aktivnosti udruga civilnog života i značaj njihovog doprinosa društvenom životu Grada Kutine te je zahvalio udrugama na njihovom radu. Istaknuo je kako unatoč smanjenju sredstava za financiranje rada udruga aktivnosti udruga neće ostati bez pomoći čak i ako u ovog trenutku njihovi projekti nisu prihvaćeni.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Grad Kutine ove će godine sa 420 tisuća kn sufinancirati 62 projekta udruga u područjima kulture, aktivnosti s djecom i mladima, udruga iz Domovinskog rata, nacionalne manine, zdravstvo i socijalna skrb.