TjeDan planeta zemlje na biciklu u Moslavini 2021.

U sklopu Tjedna proslave Dana planeta Zemlje, TZ Grada Kutine u suradnji s Parkom prirode Lonjsko polje i turističkim agencijama organizirala je razne događaje, od planinarenja, do biciklijade.

„Biciklijadu smo organizirali u ograničenim uvjetima i ona nije bila nalik onim biciklijadama kakve smo običavali imati u Kutini kada smo tradicionalno okupljali oko 1000 biciklista iz cijele Hrvatske. No i ovaj puta biciklistima smo omogućili nekoliko ruta i uživanje u vožnji i druženju na otvorenom u Prijamnom centru Lonjsko polje u Repušnici“, rekla je direktorica TZ Grada Kutine Ivana Grdić.  


 Vožnja biciklima do parka prirode u subotu 24. travnja bila je proizvoljna i u vlastitoj organizaciji. Svima onima koji su navratili do Prijamnog centra u Repušnici u vremenu od 9:00 – 17:00 sati bio je ponuđen program u organizaciji Javne ustanova PP Lonjsko polje, a prvih 100 biciklista bilo je nagrađeno promotivnom majicom akcije i „bike burgerom“.

 U sklopu Tjedna planeta zemlje na biciklu TZ u suradnji s turističkim agencijama iz okolice organizirala je i planinarenja po Moslavačkoj gori, nekoliko biciklističkih ruta i nagradnu igru najbiciklista s najviše prijeđenih kilometara, te najfotku ovogodišnjeg Tjedna planete zemlje na biciklu.

Odaziv biciklista tijekom sunčane subote bio je dobar, stolovi u Prijamnom centru bili su razdvojeni i na snazi je bilo pridržavanje svih epidemioloških mjera. Tjedan je završio jučerašnjom planinarskom šetnjom po Moslavačkoj gori. (foto: fb TZ Grada Kutina)