Tijekom ljeta počinju radovi izgradnje mosta preko Jelenke

Među brojnim aktivnostima koje kreću na području Grada Popovače je i izgradnja mosta preko vodotoka Jelenska, a riječ je o fazi projekta „Spojna cesta od Kolodvorske do Sisačke ulice“. Za ovu je investiciju Grad ostvario i sufinanciranje Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU u iznosu od 150.000,00 kuna prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice 2021. godine.

 „Dobivena sredstva dala su nam obvezu za raspisivanje javne nabave pa sada provodimo fazu izbora izvođača, dok bi sami radovi trebali u ljetu započeti. Pokušat ćemo pronaći i dodatne izvore financiranja budući da se radi o investiciji vrijednoj 2 milijuna kuna, a sve s ciljem kako bi se ova investicija i završila u što skorijem roku, odnosno do kraja ove godine, kako bi s početkom slijedeće mogli započeti i 3.fazu, odnosno dovršetak te spojne ceste od samog mosta do Sisačke ulice.“– pojasnio je gradonačelnik Mišković.

Osim što će se ovom cestom, koja će zapravo biti i obilaznica,  rasteretiti postojeća prometnica i centar grada, osigurat će se i bolje povezivanje nove škole, trgovačkog lanca koji je trenutno u izgradnji te ostalih sadržaja u tom dijelu grada, sa samim centrom. Također, ovim projektom će se izgradnjom kružnog toka riješiti i problem raskrižja kod trgovine Konzum. „Cilj nam je da se prije svega poboljša cestovna infrastruktura, a kako uz cestu  ide i pješačko-biciklistička staza uvelike će se povećati sigurnost prometa.“ – zaključio je gradonačelnik Josip Mišković.