Predstavljene smjernice za izradu dokumentacije za zatvoreni bazen

U kutinskoj Gradskoj vijećnici danas su predstavljene smjernice za izradu projektne dokumentacije za izgradnju zatvorenog bazena u Kutini.
 

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić rekao je kako se ideja izgradnje zatvorenog bazena proteže kroz nekoliko saziva gradskih vlasti, a posljednja anketa koju je aktualna vlast ponudila građanima govori kako je zatvoreni bazen u vrhu želja građana Kutine.


„Sve opcije složit će se da bi takav bazen bio Kutini potreban, no radi se o vrlo skupom projektu i svi razmišljaju kako to izgraditi i kako to održavati. Mislim da ako ostanemo na ovoj gospodarskoj razini da možemo održavati gradski bazen i da imamo za to mogućnosti. Problem je velika investicija izgradnje koja je na razini oko 36 mln kn u obimu predviđenom ovim projektnim zadatkom“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.


 Grad Kutina, kako je rečeno, za to nema vlastitih sredstava i u tom slučaju oslonili bi se na EU sredstva, a da bi to realizirali treba imati svu potrebnu dokumentaciju do razine prihvatljive za javljanje na EU natječaj, oslanjajući se na omotnicu od 2021.- 2027. godine.
 Potencijalni zatvoreni bazen nalazio bi se u sklopu Sportske dvorane na južnoj parceli i imao bi bogate sadržaje, a njime bi rukovodio Sportski centar Kutina.
  Kako je prezentirala Maja Paun iz tvrtke PROM GRAD d.o.o., zatvoreni bazen kao objekt bio bi veličine 2.400 m2 bruto površine, a sami bazeni bi bili na površini od 1275 m2. Radilo bi se o dva bazena, velikom od 25x12m za odrasle i manjeg za djecu, s prilagođenim temperaturama. Popratni sadržaji bili bi svlačionice i saune, te sve što je potrebno kako bi taj objekt bio na potrebnoj razini. Babić je rekao kako bi bazen služio i djeci koja više ne bi trebala ići na plivanje u Sisak, sportašima i rekreativcima, kao i osobama s invaliditetom. Emil Balent iz PROM GRAD-a d.o.o. govorio je o tehničkim mogućnostima vezanim uz ovaj projektni zadatak.

 Renato Habek, direktor Sportskog centra rekao je kako Kutinčani oduvijek žele zatvoreni bazen i njemu se nadaju, te kako je Sportski centar spreman za jedan takav cilj. „Ne treba spominjati što bi to značilo za sportaše, njihove pripreme, i regeneracijski ciklus sportaša, djecu i sve građane. Da bi se  to ostvarilo treba imati projekte i biti spreman za apliciranje na EU fondove“, rekao je Renato Habek.

 „Zatvoreni bazen je ograničeni prostor i svako daljnje ulaganje će zahtijevati određena financijska sredstva koja neće biti mala i dobro je naše sugrađane upoznati s našom namjerom, te da imaju priliku dati svoje primjedbe ili prijedloge u UO za gospodarstvo voditelju projekata Mišelu Novoselu ili ravnatelju Sportskog centra Renatu Habeku kako bi se u realizaciji tog projekta išlo u dobrom smjeru.“ zaključio je gradonačelnik Kutine.