Predstavljena kandidatura Josipa Miškovića za gradonačelnika Grada Popovače i Lovre Miklaužića za njegova zamjenika

U Popovači je 31. ožujka održana konferencija za medije Hrvatske stranke prava Popovača na kojoj je predstavljena kandidatura Josipa Miškovića za gradonačelnika Grada Popovače na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine, kao i glavne odrednice njegova izbornog programa. Kao kandidat za njegova zamjenika, medijima se predstavio Lovro Miklaužić.

„Nakon četiri uspješna mandata na čelu općine odnosno grada Popovače, osjećam potrebu i odgovornost da provjerenim putem sa svojim sugrađanima u narednom mandatnom razdoblju nastavimo zajednički raditi na projektima koji su od značaja za budućnost i daljnji napredak i razvoj naše sredine. Slobodno ističem kontinuitet od četiri uspješna mandata našeg tima budući provjereno, odgovorno i pošteno ostvarujemo ono što obećajemo i dajemo sve što je u našoj moći da Popovača ide naprijed. Dokazuje to prije svega činjenica da smo Proračun Popovače uspjeli upeterostručiti, osiguravši sve uvjete da ona izraste u mjesto atraktivno za život svih generacija
građana kakva je danas. S ponosom možemo reći da smo jedini u našoj široj regiji uspjeli ostvariti gotovo 100- postotnu pokrivenost vodovodnom mrežom. Preko 30 milijuna kuna današnja su proračunska izdvajanja za održavanje i unaprjeđenje komunalnog sustava“- naglasio je Josip Mišković te dodao da će se projektom Aglomeracija Popovača u narednom periodu osigurati izgradnja 54 km kanalizacijske mreže te pročišćivača za zaštitu voda i Lonjskog polja.
Podsjetio je kako je u ovom mandatu izvršeno proširenje Dječjeg vrtića u Popovači, a u narednom se riješava vrtić u Voloderu čime će se u potpunosti zadovoljiti sve potrebe predškolskog odgoja u Popovači. „Uložili smo preko 12 milijuna kuna u izgradnju i opremanje nove školske sportske dvorane i time osigurali sve potrebne uvjete za rad sportskih udruga i građana. Ovih dana krećemo u izgradnju mosta odnosno spojne ceste Kolodvorska- Sisačka ulica. Dokazali smo svoju brigu za sigurnost naše djece i sugrađana izgradnjom niza pješačkih staza i značajnim ulaganjima u održavanje i modernizaciju cesta. Završavamo izgradnju gradske tržnice i nastavljamo uređivati pripadajuću zgradu za potrebe otvaranja ispostava obrazovnih ustanova te javnih službi za potrebe građana. Krećemo u rekonstrukciju trga u samom središtu Popovače te preseljavanje gradske
uprave u novi prostor. Stvorili smo uvjete za dolazak prvog većeg trgovačkog centra u Popovači čime ćemo smanjiti troškove i unaprijediti ponudu sugrađanima. Završit ćemo pokrenuti postupak proširenja Gospodarsko- proizvodne zone Mišička i time povećati mogućnosti dolaska novih investitora. Sa oko 2 milijuna kuna nastavljamo poticati poljoprivredu i poduzetnike, a stvorili smo i sve značajne infrastrukturne preduvjete za razvoj turističke djelatnosti ovog kraja te pokrenuli inicijativu i riješili projektnu dokumentaciju za Prijamni centar na ulazu u Lonjsko polje u Osekovu. Za multimedijalno opremanje ‘Crne rode’ iz ovogodišnjeg gradskog proračuna izdvaja se 750.000,00 kuna“- naglasio je Mišković.
Na konferenciji je najavio i smanjenje cijene odvoza otpada završetkom postupka odvajanja od Eko- Moslavine i samostalnim prikupljanjem otpada, te daljnjim ulaganjima u Komunalne servise proširivanje raspona djelatnosti koje će ova gradska firma biti u mogućnosti obavljati.
„Nastavit ćemo ulagati u povećanje zdravstvenog standarda na našem području kroz financiranje laboratorijskih pretraga u Bolnici Popovača, kao i sufinanciranje rada Ispostave Zavoda za javno zdravstvo u Domu zdravlja čime su značajno smanjeni troškovi građana koji više za te potrebe nisu prisiljeni odlaziti u susjedne gradove. Osigurat ćemo dodatna sredstva za poboljšanje zdravstvene zaštite naše djece i vratiti u Popovaču logopeda kojeg smo doveli. Kontinuirano vodimo sustavnu skrb i o našim sugrađanima starije životne dobi kao i o onima u potrebi. Uspješno smo proveli projekt ZAŽELI u okviru kojeg je zaposleno 30 žena iz teže zapošljive skupine nezaposlenih osoba koje su skrbile za oko 135 korisnika. S obzirom da se ova inicijativa pokazala odličnom, ponovno smo aplicirali taj prijedlog na natječaj i uskoro očekujemo nastavak projekta“- rekao je aktualni
gradonačelnik i predsjednik popovačkog HSP-a Josip Mišković.
Osvrnuvši se na izvršene projekte u segmentu školstva u proteklom razdoblju, Mišković je podsjetio na sudjelovanje Grada u energetskoj obnovi škola na popovačkom području te na unapređenje uvjeta boravka djece u školskim objektima kroz brojne kapitalne investicije iako grad nije osnivač tih ustanova. Najavio je nastavak svih potpora u tom segmentu koje na godišnjoj razini sežu 2 milijuna kuna, kao i ulaganja u već započetu nabavku instrumenata za potrebe ispostave osnovne glazbene škole te završetak već započete inicijative otvorenja ispostave veleučilišta u Popovači.
„U potpunosti smo isplanirali 24 projekta koji čine naš program EUROPSKA POPOVAČA koji će nam omogućiti daljnje povlačenje sredstava iz EU fondova i kojeg ćemo detaljnije posebno predstaviti“- istaknuo je Josip Mišković te naglasio i usvojenu Stategiju pametnog grada temeljem koje će se u narednih pet godina intenzivno smanjivati administracija i povećati dostupnost svih usluga građanima, što znači da će građanima Popovače rješavanje bilo kojeg papira ili prava biti značajno olakšano.
„Zajedno smo proteklih godina uspjeli stvoriti stabilan i grad koji sigurno ide naprijed. Uvjeren sam da ćemo i u sljedećem mandatnom razdoblju, uz podršku i energiju dobivenu od svojih sugrađana, i dalje zadržati taj smjer stalnog napretka i razvoja i da ćemo za četiri godine, kada se osvrnemo, ponovno biti zadovoljni našim zajedničkim rezultatom“- zaključio je Josip Mišković, kandidat HSP-a za gradonačelnika Popovače na predstojećim lokalnim izborima.

Govoreći o motivima svog angažmana na izborima, kandidat za njegova zamjenika Lovro Miklaužić je naglasio kako se oni prije svega odnose na činjenicu da je, kao jedan mladi gospodarstvenik odnosno vinar, cijeni dosadašnjeg gradonačelnika Miškovića kao čovjeka, sa njim je do sada imao iznimno kvalitetnu suradnju te su uspješno ostvarili veći broj odličnih projekata vezanih za uzgoj vinove loze te promociju autohtone sorte Škrlet te Grada Popovače u cjelini.
„Potpuno sam svjestan kakva percepcija o politici danas u Hrvatskoj vlada i kako ljudi, a posebno ovdje mislim na mlađe ljude, općenito doživljavaju političare. Ali moja uloga i moj jedini motiv jest isključivo svojim obrazovanjem i dosadašnjim iskustvom pomoći u stvaranju još boljih uvjeta za gospodarstvo, poljoprivredu odnosno turizam i rast Popovače u još atraktivnije mjesto za život, jer sam se osobno uvjerio da se sa dosadašnjim gradonačelnikom g. Josipom Miškovićem, to može“- naglasio je među ostalim Lovro Miklaužić.