HDZ, HSLS, HNS, HSU i nezavisni Dražen Kinderman – potpisali sporazum o Koaliciji za predstojeće izbore

U Kutini je potpisan koalicijski sporazum između stranaka HDZ-a, HSLS-a, HNS-a i HSU-a, te nezavisnog Dražena Kindermana koji će zajedno izaći na predstojeće lokalne izbore. Potpisali su ga predsjednici stranaka Ivan Crnac (HDZ), Davor Kljakić (HSLS), Slavko Snovak potpredsjednik HNS-a, te v.d. predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika, Darko Kousek i Dražen Kinderman.

Kandidat za gradonačelnika Kutine Zlatko Babić (HDZ) predstavio je svoju kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika, Ivanu Grdić koja je javnosti poznata kao direktorica Turističke zajednice Grada Kutine i nije član niti jedne političke stranke. Babić je u uvodnom govoru zahvalio svima na podršci i rekao kako se nada dobroj suradnji svih koalicijskih partnera, kao i suradnji sa svojom zamjenicom Ivanom Grdić istaknuvši njezin uspješan rad na čelu Turističke zajednice. Predstavljajući kandidatkinju za zamjenicu rekao je kako je riječ o majci troje djece, aktivnoj sportašici i zaljubljenici u prirodu.

Čelnici stranaka obratili su se kratkim obrazloženjima oko očekivanja od strane ove Koalicije u predstojećem mandatu. Davor Kljakić (HSLS) istaknuo je kako je suradnja u proteklom mandatu bila dobra, ali može biti još bolja.

„U Koaliciji nas drže projekti i program rada koji su zajednički i slični. HSLS-u je prioritet gospodarstvo i interes je da se u ILZ što prije dovedu novi investitori i otvore radna mjesta, da se završi Aglomeracija i građani dobiju vodu i kanalizaciju. Obrazovanje i zdravstvo nama je vrlo bitno, tu prije svega mislim na nastavak našeg projekta financiranja školskih udžbenika i pribora. Važna nam je izgradnja dječjeg vrtića i ukidanje liste čekanja i nastavak ulaganja u infrastrukturu. Zadovoljni smo dosadašnjom suradnjom i želimo ju podići na još na bolji nivo i sa što manje grešaka nastaviti raditi. Nadam se da će građani to prepoznati i dati nam još jedan mandat“, rekao je Kljakić.

Slavko Snovak (HNS) istaknuo je kako će se zalagati za ravnomjeran razvoj prigradskih naselja i sela na području Kutine, te da cijene vrtića budu što niže.

Dražen Kinderman (nezavisni vijećnik) iz Repušnice dao je podršku HDZ-u s kojim je i dosad surađivao u 4 godine mandata. Zadovoljan je dosadašnjim pristupom gradonačelnika prema Repušnici. Istaknuo je sve kapacitete i potencijale ovog sela, te rekao kako i dalje želi doprinijeti kvaliteti razvoja Repušnice za koju očekuje da će u narednom mandatu dobiti novu školu, dječji vrtić, novu dvoranu, proširenje groblja. Pohvalio je i projekt Aglomeracije, te pokrivenost Repušnice komunalnom infrastrukturom.

U ime HSU-a obratio se bivši predsjednik HSU-a Jure Nikšić koji je dao ostavku na mjesto predsjednika. Stoga je sporazum potpisao novi v.d. predsjednika HSU-a Darko Kousek koji je izašao iz stranke MB 365. Jure Nikšić kao gradski vijećnik HSU-a osvrnuo se na dosadašnju suradnju i predstavio za što će se HSU zalagati u ovoj koaliciji. „Naš primarni cilj je i dalje poboljšanje položaja umirovljenika. Ovim sporazumom smo postigli da će naši umirovljenici imati bolji životni standard i napredovati kroz izgradnju dva doma za starije i nemoćne. Jednim u suradnji sa županijom što je onemogućeno tijekom prošle godine zbog korone i drugih razloga i jednim privatnim domom za umirovljenike“.

Kandidat za gradonačelnika Zlatko Babić u ime HDZ-a rekao je kako je zadovoljan potpisivanjem sporazuma o zajedničkom nastupu na izborima. Zahvalio je strankama na povjerenju i njihovoj suglasnosti za kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika.

“Sporazum je potpisan temeljem zajedničkog programa ali i temeljem zajedničke suradnje u protekle 4 godine. Očekujem dobar nastavak suradnje i u sljedeće 4 godine i siguran sam da će grad izgledati još bolje i po pitanju komunalne infrastrukture, ulaganja u prigradska naselja, nećemo zaboraviti standard mladih obitelji, niti umirovljenike, a niti naše branitelje i njihov doprinos. U predizborno vrijeme nastupam s onim što smo napravili u proteklom  mandatu, a uskoro ćemo prezentirati i naš budući program. Svim kandidatima na izborima želim puno uspjeha i nadam se da ćemo s nekima i od drugih stranaka uspostaviti suradnju i zajedno raditi u sljedećem mandatu, zato nam je i slogan „Svi zajedno za Kutinu“, zaključio je kandidat za gradonačelnika Zlatko Babić.

Ivana Grdić kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika zahvalila je Zlatku Babiću na povjerenju. „U protekle 4 godine naša suradnja bila je vrlo uspješna i drago mi je što me pozvao u svoj tim na ovu dužnost. Godina je bila teška, ali mi nismo stali. Pokrenuli smo dosta projekata, ulazimo u veliki projekt Moslavačke Gore, izgradnje novih biciklističkih staza i odmorišta, urbanog sportsog parka, koji će posebno veseliti mlade. Nisam član niti jedne političke stranke i nadam se da ćemo uspješno nastaviti sa započetim projektima, te i dalje uspješno raditi na razvijanju društvenog života kada se situacija smiri“, zaključila je Ivana Grdić.