Popovača: U utrku za gradonačelnika 4 kandidata, za Gradsko vijeće 6 lista

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Popovača zaprimio je 6 kandidacijskih lista za Gradsko vijeće te četiri kandidature za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika.

Kandidacijsku listu za Gradsko vijeće predali su zajednički HDZ i HSU, a nositelj je Roman Rosavec. Zajedničku listu imaju i HSP, HSLS i Domovinski pokret,  nositelj je Josip Mišković te SDP i CENTAR čiji je nositelj Saša Jagarčec. Pojedinačne liste predali su HDS, HSS i PZS . Nositeljica liste HDS-a je Sanja Devčić Galunić, nositelj liste HSS-a je Miško Šklempe, a nositelj liste Plavo zelene stranke je Vladimir Bistrički.

Gradsko izborno povjerenstvo zaprimilo je pravovaljanu kandidaturu za gradonačelnika od strane koalicije SDP-CENTAR, kandidat za gradonačelnika je Saša Jagarčec, a za zamjenicu Nataša Šarčević. Kandidat za gradonačelnika koalicije HSP-HSLS-DP je Josip Mišković, a za zamjenika Lovro Mikalužić. Kandidati HDZ-a i HSU-u za gradonačelnika i zamjenika su Roman Rosavec i Igor Kovačević, a ispred HSS-a to su Miško Šklempe i Zvonimir Dravinac.

Podnositelji kandidacijskih lista i kandidatura imaju rok od 48 sati od trenutka objave za podnošenje prigovora na liste. Vrijeme objave teče od 30.04.2021. od 11.30 sati.