Održana Noć knjige 2021. godine.

 U Kutini je održana jubilarna, deseta Noć knjige u organizaciji kutinske Knjižnice i čitaonice koja će biti upamćena i po tome što je održana u vrijeme pandemije koronavirusa, te je broj posjetitelja ove popularne manifestacije bio ograničen.

Kutinska Knjižnica na svoju je Noć knjige pozvala uistinu zanimljive goste, jednog od najčitanijih hrvatskih književnika Kristijana Novaka, Ratka Bjelčića zanimljivog pisca za djecu i odrasle, te dr. Dašu Poredoš Lavor koja je govorila o biblioterapiji.

 U Noći knjige Knjižnica je i ove godine omogućila učlanjenje uz 50% popusta, što su mnogi korisnici iskoristili.
 

U svom programu vodili su računa udovoljiti svim generacijama, te su tako uživala i djeca i mladi uz pisca Ratka Bjelčića čije priče se nalaze i u školskim udžbenicima. Ratko Bjelčić, kako sam kaže, piše za one od “pelena do pelena”, no književnu večer posvetio je djeci koja su imala priliku i zaigrati nagradnu igru. Po prvi puta djeca koja su posjetila ovu književnu večer na poklon su dobila knjigu autora.

Književni susret s Kristijanom Novakom, dugo je očekivan, te je bio u planu i prošle godine. Mladi nagrađivani autor, kako su nam rekle knjižničarke, izuzetno je čitan u kutinskoj knjižnici, s naglaskom na knjige “Črna mati zemla” i “Ciganin, ali najljepši”. Posjetitelji su uživali u razgovoru s Novakom koji je vodila ravnateljica Knjižnice, Suzana Pomper, a imali su priliku i postaviti pitanja i porazgovarati s književnikom.

Nakon male pauze, Noć knjige završila je predavanjem „Terapija knjigom uz glazbu“ koje je održala dr.sc. Daša Poredoš Lavor.

Biblioterapija pokazala se vrlo učinkovitom u savladavanju stresa, o čemu je govorila dr. Poredoš Lavor.
To je dobrim dijelom poznato brojnim posjetiteljima Noći knjige, a svi oni koji su dvojili oko efikasnosti terapije knjigom uz glazbu nakon ovog predavanja su zasigurno razuvjereni.

 Noć knjige završila je akcijom „Knjigu vrati, ali ne plati!“, kada su korisnici mogli vratiti knjige bez plaćanja zakasnine.
U ime Grada Kutine događaju je prisustvovala pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti, Kornelija Marošević.