Izgradnja tržnice odvija se prema planu

Radovi izgradnje Gradske tržnice u Popovači odvijaju se sukladno planu, istaknuo je to nakon održane koordinacije gradonačelnik Josip Mišković. Ovo je jedan od važnijih projekata na području grada, a za njegovu realizaciju grad je ostvario bespovratna sredstva od 5,1 milijun kuna od strane EU fondova.

„Moramo ju završiti na vrijeme budući da su kriteriji za dodjelu sredstava rigorozni i ne smijemo si dozvoliti da nam se dogodi bilo kakva penalizacija. Kako sada stvari stoje ti rokovi će biti ispoštovani i nadamo se da ćemo u kolovozu jedan moderan i kvalitetan objekt koji je prije svega potreban građanima Grada Popovače. Želja nam je da imamo tržni prostor na kojem ćemo imati velik izbor i na kojem ćemo moći kupiti veliki broj domaćih proizvoda. Isto tako, važno nam je i da će naši OPG-ovi s područja Moslavine svoje proizvode moći plasirati na jednome mjestu i tako si pojednostavniti način prodaje.“ – pojasnio je gradonačelnik.

Da su proizvodi domaćih OPG-ova traženi potvrđuju i sami proizvođači. Naime, posebice sada u vrijeme pandemije kupci im se sve više obraćaju stoga će otvaranje tržnice imati i dodatan značaj.

„Razmišljamo o tome da naši OPG-ovi mogu koristiti štandove ili besplatno ili po simboličnim cijenama, dok, će prostori za koje smatramo da su vezani uz određena trgovačka poduzeća, poput onih za meso i ribu, dati na natječaj kako bi izabrali najboljeg ponuditelja.“ – istaknuo je gradonačelnik.

Novouređeni tržni prostor bit će na gotovo  3500 metara kvadratnih, a bit će uređen na način da bude u skladu s ostatkom središta grada te će služiti za više namjena.