HDZ Popovača po izbornu pobjedu ide uz HSU pod sloganom “U nove pobjede”

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Popovače Roman Rosavec predstavio je danas svoj izborni program pod sloganom “U nove pobjede s novim idejama”. Kako je istaknuo, tijekom proteklog četverogodišnjeg razdoblja Sisačko-moslavačka županija prepoznala je važnost ulaganja i poticanja razvoja ovoga kraja u području zdravstvene skrbi, obrazovanja, gospodarstva i poljoprivrede, turizma te cestovne infrastrukture te su od 2017. godine do danas uložena znatna sredstva za unaprjeđenje kvalitete života stanovnika na području Grada Popovače.

Tijekom predstavljanja programa istaknuo je kako je riječ o pobjedničkom, koji će Popovaču učiniti uspješnijom, boljom i kvalitetnijom sredinom za život. „Ja želim biti gradonačelnik koji će Popovaču učiniti prepoznatljivom po nekoliko osnovnih elemenata. Ne želim biti gradonačelnik koji će se baviti preraspodjelom gradskoga novca, proračun grada je izrazito visok, gotovo 55 milijuna kuna i mislim da upravljanje sa tim sredstvima zna svatko raditi, to je razina kućnoga budžeta. Ja želim biti gradonačelnik koji će znati povući sredstva, kako iz resornih ministarstava tako i iz fondova EU. Mi smo do sada bili svjedoci činjenice da možemo i da imamo svjetle primjere povlačenja sredstava i sve ove investicije koje su trenutno u fazi ovdje u Gradu Popovači, a spomenut ću samo Dječji vrtić, izlobirane su zaslugom Hrvatske demokratske zajednice.“ – naglasio je Rosavec.

Osim rješavanja aktualne problematike uz pomoć Mjesnih odbora te pokretanja tjednika Kronika Popovače, kao važne ciljeve Rosavec ističe nastavak održavanja i izgradnje komunalne infrastrukture, kao i nastavak ulaganja u odgojno-obrazovne ustanove i mlade. „Gotovo 80 milijuna kuna je spremno za ulaganja u aktualni Dom kulture koji će kasnije biti renoviran i prenamijenjen u Poslovni centar i središte RO-CE-PO centra, ali i Pučko otvoreno učilište kako bismo pružili niz dodatnih mogućnosti i da konačno Popovača, obzirom da nosi naziv „grad“, da to uistinu i bude.“ – istaknuo je Rosavec.

Najavio je i povećanje zdravstvenog i socijalnog standarda pružanjem dodatnih usluga u prostoru postojeće zgrade Doma zdravlja ali i izgradnjom centra za starije osobe.  Također, najavio je i izgradnju multifunkcionalnog sportsko rekreacijskog centra kao i formiranje turističkog ureda i daljnju promociju prirodnih i kulturnih znamenitosti. Osim toga, važnost u programu posvećena je i razvoju gospodarstva pa tako i projektu izgradnje Hrvatske kuće vina, izgradnji Poljoprivredno logističko distributivnog centra te nastavku promocije OPG-ova i razvoja Poslovne zone, ali i oformljavanja gospodarskog kluba, pri čemu bi pomoć bila pružana od  strane vlastite razvojne agencije PO-RA koju planira oformiti. Popovača bi pobjedom njegova tima postala „zdrav i energetski neovisan grad“ u kojem bi se posebna pažnja posvetila i braniteljima za čije bi potrebe bio izgrađen Veteranski centar, a oformila bi se i profesionalna vatrogasna postrojba. Također, pažnja bi bila posvećena i uređenju centra grada, u sklopu kojeg bi se izgradila šetnica uz potok Jelenku, uredio autobusni kolodvor te Trg I.

U ovoj prigodi javnosti se predstavio i kandidat za zamjenika gradonačelnika Igor Kovačević. „Smatram da nakon 30 godina radnog iskustva i aktivnosti u društvenoj zajednici u ovome gradu, Roman kao gradonačelnik i ja kao dogradonačelnik, zajedno sa našim timom možemo puno napraviti. Ovom gradu su nužne promjene i to svi znamo. Ovdje sam 50 godina, rođen sam ovdje i u ovom gradu se malo toga napravilo, a moglo se puno više. Preveliki imamo proračun, prevelika imamo sredstva koja dolaze u naš grad, a malo toga se napravilo. Ja neću pričati sad protiv aktualne vlasti jer sa pričanjem protiv nekoga sami sebe onda okarakteriziramo, samo ću reći jednu stvar, da možemo puno više, da možemo puno bolje i znam da će to biti tako.“ – istaknuo je Kovačević.

Na lokalne izbore 16. svibnja HDZ će izaći uz potporu koalicijskih partnera, Hrvatske stranke umirovljenika čiji je  predsjednik Željko Greman izrazio uvjerenje za realizacijom izbornog program u četiri godine.