HDZ-ova koalicija predstavila program za mlade i obitelji – „Moslavačka oaza obiteljskog života“

Koalicija predvođena HDZ-om jučer je u PUNK-u predstavila predizborni program za mlade i obitelji predstavnicima udruga koje rade s mladima. Nazvali su ga „Moslavačka oaza obiteljskog života“ a kako su rekli, cilj im je podići standard mladih obitelji i zadržati ih u Kutini uz pomoć programa koji oni nude.
   

Matija Podoreški tajnik HSLS-a pohvalio je Zlatka Babića za dosadašnje napore koje je uložio u poboljšanje standarda mladih obitelji, te rekao kako će se HSLS i dalje zalagati za sufinanciranje udžbenika, ulaganja u biciklističke staze i mlade općenito.

 „Mogu biti ponosan što smo realizirali gotovo sve što smo obećali. U tri godine otvorili smo četvero jaslica kako bi roditelji mogli ići raditi, proširili smo i izgradili nova dječja igrališta u Kutini i prigradskim naseljima. Izgradili smo Klub mladih Baraka i pratili smo sve što su mladi htjeli uključujući i sportske udruge. Tako ćemo raditi i dalje“ rekao je kandidat za gradonačelnika, Zlatko Babić.

Najavljuje nastavak sufinanciranja udžbenika, besplatnu prehranu za osnovnoškolce, besptatan prijevoz, stipendiranje srednjoškolaca i stipendiranje svih studenata.
  Za mlade obitelji bit će izgrađen novi dječji vrtić, sredstava su osigurana i time će grad riješiti probleme s listom čekanja, te Babić najavljuje početak izgradnje vrtića do 6. mjeseca.
 U novi mandat HDZ ulazi s obećanjem da će vrtić za svu djecu biti besplatan i da će to proračun moći podnijeti. Što se tiče škola Babić najavljuje jednosmjenski rad u svim osnovnim školama, uređenje dječjih igrališta u Kutini i prigradskim naseljima te oko škola V. Vidrić i M. Lovrak, besplatni topli obrok za učenike i besplatni produženi boravak.


  Predstavljanje dijela projekta za mlade i obitelji vezano uz turizam i sportski dio života pripao je Ivani Grdić, kandidatkinji za zamjenicu gradonačelnika.  Ona je istaknula aktivnosti vezane uz mlade na kojima je radila i Turistička zajednica čiji su programi često vezani uz djecu. Napominje kako su zbog korone izostale mnoge manifestacije, ali kako su nastavili raditi na projektima. Ističe pokretanje dokumentacije za prvi urbani sportski park, skate park, izgradnju biciklističkih staza i svega što vole mladi. „U narednom razdoblju zalagat ću se učiniti dječja pitanja vidljivim i čuti glas djece. To je i naša zakonska obaveza“, zaključila je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, Ivana Grdić.