Čestitka gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić, sugrađankama i sugrađanima Grada Kutine uputio je čestitku u povodu uskršnjih blagdana.

Drage Kutinčanke i Kutinčani, 

ususret nam dolazi najveći kršćanski blagdan koji nas uči vjeri, nadi, suosjećanju i opraštanju. Prošlog Uskrsa bili smo možda u većoj neizvjesnosti nego sada, strepili za zdravlje najmilijih iščekivajući jenjavanje pandemije i pronalazak cjepiva. 2021. godina krenula je optimističnije nego prethodna te će do ovog Uskrsa jedan dio sugrađana već primiti svoje doze cjepiva. 
Nadam se da nas ni u nadolazećim danima neće napustiti vjera i nada te da ćemo i dalje biti puni suosjećanja za druge. No, u brizi za zdravlje ne smijemo zaboraviti ni ostale prioritete, razvoj i napredak našeg društva te brigu za najmlađe sugrađane, ali i one u najboljim godinama. 
2020. godine izdvojili smo značajna sredstva za školarce, umirovljenike te niz drugih socijalnih davanja. Ove godine našim umirovljenicima uveli smo uskrsnicu kako bi im bar malo uljepšali uskrsne dane. Sve što smo realizirali u 2020. godini, ne bismo realizirali bez vas dragi sugrađani. Bez vas ne bismo mogli ni nastaviti snažnije i upornije u 2021. godini. Na samom kraju 2020. godine Kutinčani i Kutinčanke pokazali su što znači solidarnost, razumijevanje i briga za druge te u tom tonu nastavljamo i dalje. 
Za 2021. godinu planiran je proračun u visini 257 milijuna kuna što ga čini najvećim proračunom Grada Kutine do sada te ćemo nastojati realizirati ključne projekte za naš grad među kojima se ističu izgradnja staračkog doma, dječjeg vrtića, izgradnja zgrade po POS modelu za zbrinjavanje branitelja koji nemaju riješeno stambeno pitanje te dovođenje prvih poduzetnika u Industrijsko-logističku zonu. U Ulici S. S. Kranjčevića u Kutini izgradit će se dječji vrtić u Kutini čijom će se izgradnjom novog objekta s 8 odgojnih skupina steći kvalitetni i optimalni uvjeti za boravak djece predškolske dobi. Sam projekt izgradnje dječjeg doma je vrijedan 22,5 milijuna kuna. 
U 2021. godini nastavljamo kapitalna ulaganja u djecu, mlade, obrazovanje, sport i kulturu, a sve kako bi održali visoku kvalitetu života u našem gradu. Radovi u našem gradu u punom su jeku, Aglomeracija Kutina istovremeno se gradi na niz lokacija, kako u centru Kutine, tako i u prigradskim naseljima. 
Sa svim navedenim projektima želja nam je stvoriti pozitivnu klimu u Kutini, stvoriti nova radna mjesta te osigurati niz usluga našim sugrađanima. Kutina treba biti grad za mlade, za obitelji, ali i za sve one koji svoju budućnost vide u Kutini. 
Neka vam nadolazeći dani Uskrsa budu puni obilja, blagosti, razumijeva, ali u krugu vaših najbližih i najmilijih te da zajedno zakoračimo u nove radne pobjede. 

Sretan vam i blagoslovljen Uskrs.

                                                                                   Gradonačelnik Zlatko Babić, dipl. ing.