Aglomeracija Kutina – radovi u Runjaninovoj ulici

U Runjaninovoj ulici u Kutini ovih dana odvijaju se radovi u sklopu projekta Aglomeracije Kutina. Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u društvu pročelnika UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduarda Gelešića obišao je radove.

U sklopu ovih radova provode se radovi polaganja i zatrpavanja vodovoda od PEHD materijala profila DN 125, ukupne dužine 588 metara čiji je završetak predviđen u drugoj sredini travnja 2021. godine. 
 Nakon polaganja glavnog cjevovoda, zasunskih okana i hidranata, prići će se izradi 43 kućna priključka koji će trajati otprilike do kraja prve polovice svibnja 2021. godine.

Novoizgrađeni vodovod potrebno je ispitati na vodonepropusnost i potvrditi zdravstvenu ispravnost pitke vode kako bismo bili sigurni u ispravnost i kvalitetu vode.

„Po dobivanju potvrde o vodonepropusnosti i zdravstvenoj ispravnosti prići će se uređenju i asfaltiranju kolnika koji će uslijed iznimnih radova biti oštećen, ali i uklonjen s određenih dijelova. Drago mi je što radovi teku u skladu s vremenom, no svjestan sam kako u isti trenutak oni otežavaju i sam promet, bučni su i rade veliku prašinu“, rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.(www.kutina.hr)