Župan uručio ugovore o sufinanciranju rada pučke kuhinje

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić obišao je pučke kuhinje Merhameta i Caritasa u Sisku. Tom im je prilikom uručio ugovore o sufinanciranju rada pučke kuhinje. Obećao im je, svjestan veličine potreba, da će u rebalansu Proračuna za ovu godinu nastojati osigurati dodatna sredstva za pomoć u njihovu radu.

Predsjednik sisačkog Merhameta Šaban Kadrić zahvalio je županu na dodijeljenim sredstvima koja im puno znače jer na dnevnoj bazi 80 obitelji opskrbljuju toplim obrokom, a na nivou županije 283 obitelji opskrbljuju prehrambenim paketima.

Ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić podsjetila je da pučka kuhinja ove godine obilježava svojih prvih 10 godina rada: “Bilo bi teško bez novčanih sredstava. Veliki je broj korisnika pučke kuhinje, ali i Caritasa na području cijele Biskupije. Ovih dana smo imali izvanrednu situaciju gdje smo se morali svi udružiti i zajedno djelovati. Potres nas je zatekao, ali odmah od prvog dana smo pomagali ljudima. Uskoro ćemo pomoći ljudima obnavljati i sanirati nekretnine.” – rekla je Radić podsjetivši da je pučka kuhinja kada je započela s radom kuhala 40 obroka dnevno, dok danas kuhaju za 150 osoba, od kojih nekima i dostavljaju hranu.