Za Uskrs na Banovini

Grad Popovača i Turistička zajednica Grada Popovača poklonili su gradovima Sisku, Petrinji i Glini velike pisanice  koje su članice Popovačke udruge likovnih stvaralaca „Moslavački štrk“ oslikale tradicionalnim motivima.

Kako je prilikom primopredaje istaknula predsjednica udruge Marija Pukec Žigić, članice udruge svoje su slobodno vrijeme i umijeće poklonile kako bi i građani ovih gradova koji su teško stradali u potresu imali duh Uskrsa. Na pisanicama se uz veliko srce u kojemu su oslikani grbovi gradova nalaze i motivi bogatog blagdanskog stola ali i prirodnih ljepota koje krase te gradove.

„Ususret najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsa potrudili smo se kroz ove pisanice doprinjeti uskrsnom ugođaju u tim gradovima. Želimo našim prijateljima, stanovnicima Banovine, poručiti da nisu sami i da mislimo na njih.“ – istaknuo je gradonačelnik Popovače Josip Mišković zahvalivši PULS-u „Moslavački štrk“ koji unatoč pandemiji neumorno radi i uveseljava kako građane Popovače, tako i građane s potresom pogođenog potresa.

Podsjetimo, Grad Popovača od samoga je početka prikupljanjem i donacijom humanitarne pomoći te aktivnostima vatrogasnih i komunalnih službi na terenu pomagao stanovnicima Banovine. Također, pružio je smještaj i pomoć osobama koje su došle na područje grada, a kako je najavio gradonačelnik, trenutno radi i na projektu koji će rezultirati izgradnjom jedne kuće.