U Posjetiteljskom parku Lonjsko polje – električna golf vozila

Posjetiteljski centar Repušnica u sljedećih nekoliko dana imat će zanimljivu privremenu turističku ponudu. Radi se o električnim golf vozilima. Već duže vrijeme se traži ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo za potrebe vođenih obilazaka parka i staza Repušničkog polja koje bi olakšalo posjetu prirodnih lokaliteta, koje ne bi štetilo „stanovnicima“ polja, a ujedno i povećalo samu ponudu Posjetiteljskog centra Repušnica.

Električna golf vozila uz ispunjavanje ekoloških zahtjeva za očuvanjem okoliša i korištenja „zelene“ energije pogodna su za prometovanje pješačkim zonama i zonama tišine, jer su bešumna i ne ometaju ni posjetitelje, a ni životinje koje obitavaju na području Repušničkog polja.
Upravo zbog toga, Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje u suradnji s tvrtkom Wawa, osigurala je probnu vožnju električnim golf vozilima na području Repušničkog polja, kako bi prije samog ulaganja u takva vozila, isprobali vozila, vidjeli da li odgovaraju terenu po kojem bi se kretali, te ispitali mišljenje posjetitelja vezano uz ovu zanimljivu ponudu.

U subotu je ova ponuda po prvi puta bila dostupna na prostoru Posjetiteljskog centra Repušnice i to u sklopu proslave 31. rođendana Parka prirode Lonjsko polje. Ponuda će na prostoru  Repušnice biti dostupna sve do 10. travnja.