U Popovaču dolazi trgovački centar SPAR

Na zemljištu uz spoj Kutinske i Kolodvorske ulice u Popovači, ovih su dana krenuli pripremni zemljani radovi za izgradnju novog trgovačkog centra SPAR.

Grad Popovača je navedenu parcelu temeljem javnog natječaja nedavno prodao tvrtki ARTURUS BOREALIS d.o.o. koja je započela s radovima. Prema projektnom rješenju, novi supermarket prostirat će se na oko 1400m2 prodajnog prostora uz predviđenih 90 parkirališnih mjesta. Kako najavljuju investitori, SPAR će u Popovači otvoriti 30-ak novih radnih mjesta, a završetak radova predviđen je u prosincu 2021. godine.

„Građani Grada Popovače već neko vrijeme izražavaju potrebu za jednim supermarketom ovakvog obima. Izgradnja ovog centra značajno će unaprijediti trgovačku ponudu te građani više neće biti prisiljeni odlaziti u susjedne gradove kako bi obavili veće nabavke za svoja kućanstva. Po iskazu interesa ovog investitora za ulaganje u Popovaču, gradska uprava je žurno izvršila sve aktivnosti u okviru svoje nadležnosti kako bi se stvorili uvjeti za osiguravanje potrebne dokumentacije koja će omogućili što skoriji početak gradnje“- ističe gradonačelnik te napominje kako ovaj projekt predstavlja velik korak za razvoj gospodarstva na ovom području i u smislu plasmana proizvoda lokalnih OPG-a na police SPAR-a.