Čestitka gradonačelnika u povodu Dana žena

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić uputio je čestitku u povodu Dana žena

Poštovane i drage sugrađanke,


8. ožujka svake godine obilježavamo Međunarodni dan žena diljem svijeta u znak zahvalnosti za sve čime oplemenjujete naše živote.

Na ovaj dan posebno izražavamo zahvalnost i poštovanje prema ženama te slavimo sva ekonomska, politička i društvena dostignuća žena u borbi za ravnopravnost.

Od prvog obilježavanja Dana žena 1909. godine napravljen je veliki pomak u položaju žena u društvu te je na nama da i dalje ustrajemo na putu ka potpunoj ravnopravnosti između muškaraca i žena, kako u poslovnim tako i u svim ostalim područjima našega života.  Žene su nas naučile borbi protiv diskriminacije, borbi za ravnopravnost i jednake uvjete života i rada te svakodnevno obogaćuju naše živote.

Povodom Međunarodnog dana žena, dana koji budi svijest o položaju žena u društvu, njihovim povijesnim borbama protiv diskriminacije, za ravnopravnost i jednake uvjete života i rada, svim sugrađankama, djevojkama i ženama  koje svakodnevno svojim predanim radom, brigom za obitelj i dom, svojim glasom i društvenom aktivnošću pridonose razvoju modernog i razvijenog Grada Kutine u ime svojih suradnika i u svoje osobno ime od srca čestitam Dan žena.

Neka 8. ožujka bude samo jedan od dana kada vam trebamo iskazivati zahvalu za vaš svakodnevni trud, ljubav, požrtvovnost, nesebičnost i potporu.