Središnji paviljon OB Sisak dobio uporabnu dozvolu

Odjel za hemodijalizu OB Sisak radi u novom  prostoru, jer je stara zgrada, kao i većina zgrada ove zdravstvene ustanove teško oštećena u potresu koji nas je pogodio krajem prošle godine. Naime, nakon dobivanja uporabne dozvole Središnji paviljon OB Sisak polako se popunjava. Prvi odjel u novom prostoru je onaj za hemodijalizu. Odjel za hemodijalizu opremljen je, uz postojeće, i novim uređajima. Prostor u kojem je smješten ovaj odjel suvremeno je dizajniran i ugodan za pacijente koji na hemodijalizi provedu i nekoliko sati, ističe ravnatelj Tomislav Dujmenović.

Iako rade sve specijalističke ambulante, trenutno se hospitalizirati može samo sedamdeset pacijenata. U tijeku su  obrtnički radovi u zgradi kirurgije,kako bi  za otprilike mjesec i pol, i kirurgija i anesteziološka služba trebale ponovno normalno funkcionirati.

Što se tiče Središnjeg paviljona, ravnatelj Dujmenović podsjeća kako će u prizemlju biti objedinjeni hitni bolnički prijem, na prvom katu laboratorij, na drugom ambulante, na trećem i četvrtom odjeli dnevne bolnice, gdje će bit puno više hospitaliziranih bolesnika, u prvom redu iz internističke službe, jer oni imaju najveći nedostatak kreveta. Najkompliciranije će biti postaviti odjel Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, koji sadrži puno opreme i biti će potreban jedan drugačiji, novi način funkcioniranja. Više neće bit hitnih ambulanti, internističke, kirurške, infektološke, već će svi bolesnici dolaziti na jedno mjesto, gdje će se obavljati trijaža i pregled, postavljati dijagnoza, a potom nastaviti liječenje u prostoru odjela dnevne bolnice, ističe Dujmenović.