Primopredaja vozila za sanitetski prijevoz i hitne intervencije

U dvorištu Tehničke službe Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača 10. ožujka održana je primopredaja vozila opremljenog za sanitetski prijevoz i hitne intervencije, marke Citroen Jumper.

Pored toga što je najveća investicija u bolnici na energetskoj obnovi na pet objekata vrijedna gotovo 8,5 milijuna kuna, nije zanemarena zdravstvena zaštita, istaknuo je tom zamjenik župana Sisačko-moslavačko županije Roman Rosavec. „Vozilo je nabavljeno zajedničkim sredstvima, točnije iz decentraliziranih sredstava Sisačko-moslavačke županije izdvojen je iznos od 200 tisuća kuna, te vlastitim sredstvima bolnice u iznosu od 186 tisuća kuna. Dakle, ukupna vrijednost vozila  je 386 tisuća kuna“ – istaknuo je zamjenik župana.  

U radu bolnice, vozni park je bitan, naglasila je ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ dr. Marina Kovač. „Vozilo je suvremeno opremljeno za sanitetski prijevoz i za hitne intervencije te prijevoz COVID-19 pozitivnih pacijenata. Ovom investicijom se bitno ulaže u standard zdravstvene skrbi naših bolesnika i sigurnost za bolesnike i djelatnike bolnice“ – rekla je dr.Kovač izrazivši nadu da će s ovim vozilom napraviti značajan pomak u pružanju zdravstvene zaštite te da će ih Županija pratiti i dalje svojom podrškom.