Na Aktualnom satu Županijske skupštine o zamjeniku Rosavcu

Na Aktualnom satu 23. sjednice Županijske skupštine HSS-ov vijećnik Mijo Latin postavio je nekoliko pitanja, a prvo se odnosilo na zamjenika župana Romana Rosavca.

„Prije otprilike jednu i pol godinu ste na vijećnički upit kazali kako su djelatnici Policijske uprave sisačko-moslavačke izuzeli službeno vozilo Sisačko-moslavačke županije te izvršili izvide i utvrdili lažiranje izvršenih servisa na vozilu kojim se inače koristi vaš zamjenik Roman Rosavec. U međuvremenu, policija je protiv vašeg zamjenika Romana Rosavca i još jednog djelatnika Sisačko-moslavačke županije i vlasnika automehaničarskog obrta podnijela kaznenu prijavu. Nekoliko djelatnika Sisačko-moslavačke županije dalo je svoje iskaze o spoznajama kaznenog djela u što ste morali biti upoznati zbog korištenja slobodnih dana. Da li ste kao čelnik županije poduzeli aktivnosti kako bi se podmirila šteta učinjena Sisačko-moslavačkoj županiji, koliko ona iznosi i da li je naplaćena?“, pitao je Latin.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je kazao kako ne može komentirati kazneni postupak koji je u tijeku. „Što se tiče ovog pitanja vezano za osobno vozilo koje je koristio zamjenik župana, gdje ste naveli da je podnesena kaznena prijava, kazneni postupak je u tijeku, ja o tome ne mogu govoriti. Ne postoji nikakva šteta“, rekao je Žinić.