HSLS obilježava 31. godinu postojanja stranke

U povodu obilježavanja 31. obljetnice HSLS-a Kutina stranka se javnosti obratila priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

„ Danas u posebnim okolnostima pandemije i mjera nismo u mogućnosti održati tradicionalno druženje članova stranke, simpatizera i prijatelja kao ranijih godina, no obraćamo vam se ovim putem.

Svako vrijeme donosi nove izazove, no ovo današnje sigurno je drugačije od svih prethodnih, suočeni smo s poptuno drugačijim svijetom no ikada ranije u povijesti.

HSLS je stranka koja je u Kutini nastala u samim začecima višestranačja, među prvim demokratskim strankama u Kutini, a svojom progresivnom politikom sudjelovala je kroz svoje ideje, programe, projkete i ljude praktički 31. godinu u izgradnji Kutine.

Prošla je i stranka i naši članovi i Domovinski rat, rovove, dijelili smo tugu i ponos s našim braniteljima, građanima, a nakon rata krenuli u razvoj Kutine, oporavak gospodarstva, društva. Nije bilo mjesta u javnom i društvenom djelovanju uopće, a da HSLS nije sudjelovao i kroz rad svojih članova dao doprinos, gdje se god ukazala prilika. Ima nas, HSLS-ovaca u krugovima naše Matice Hrvatske u gospodarstvu, sportu, poljoprivredi, industriji, u školstvu, predškolskom odgoju.

Zalagali smo se i postigli kroz današnju gradsku koalicijsku vlast da nam svi osnovnoškolci imaju ne samo besplatne udžbenike, već i novčanu pomoć kroz vaučere za kupovinu školaskog pribora,  zajedno sa našim koalicijskim partnerima ostvarili smo subvencioniranje školskih obroka, putovanja u školu, odnosno olakšali roditeljima školovanje djece.

U tih 31. godinu koliko postojimo u Kutini, imali smo svoje gradonačelnice i gradonačelnike, predsjednike Gradskog vijeća, pročelnike, sudjelovali smo u humanitarnim akcijama, pomagali potrebite i okosnicu svih naših političkih platformi zadržali na razvoju gospodarstva kao temelja rasta standarda u svakom gradu i zajednici.

Prošla je nevjerojatna 31. godina izazova, uspjeha, ali i teških odluka, padova i uspona, mnogi su nas zauvijek napustili, drugi su ljudi došli, svjedoci smo kako se naš grad mijenjao, kako se mijenja i danas. Pred nama je uz padndemiju koja nam je svima promjenila živote danas novi izazov, a to je osigurati socijalnu ravnotežu održati rast gospodarstva i provesti u djelo mnoge važne projekte, te završiti započete, zaustaviti iseljavanje, raditi na tome da Kutina bude još poželjnija destinacija za investitore i tvrtke, jer je to jedini način stvaranja novih radnih mjesta i nove vrijednosti.

Na zadnjim izborima za VMO-e polučili smo kao HSLS odlične rezultate zahvaljujući spoju iskustva i novih ljudi, te pokazali kako je HSLS i dalje među jačim političkim subjektima u Kutini i stranka koja je fleksibilna i nosi se s novim izazovima i novim vremenima.

I na koncu, povodom 31. obljetnice osnutka HSLS-a u Kutini, pozivamo sve naše drage sugrađane, da podrže nastavak dobroga smjera u kojemu je Kutina od 2017. – te godine krenula na skorim lokalnim izborima 16. svibnja i daju nam podršku, jer pokazali smo da predizborna obećanja nisu samo mrtvo slovo na papiru već smo ih u najvećoj mjeri i realizirali.

Svim našim članicama i članovima želimo puno uspjeha u radu i životu, a našoj stranci rast, zajedništvo i napredak u izgradnji bolje Kutine, realizaciji projekata koji će biti od dobrobiti svih građana, te naravno, da se sljedeće godine ponovo svi skupa nađemo na obilježavanju i druženju, a pandemija ostane tek ružno sjećanje.“