Besplatni internet na nekoliko lokacija u Kutini

U Kutini je na nekoliko lokacija omogućen besplatan pristup bežičnom internetu. Naime, prema natječaju WIFI4EU Grad Kutina dobio je sredstva za isporuku WIFI opreme, odnosno instaliranje bežičnog interneta prema natječaju WIFI4EU od izvršne agencije za inovacije i mreže (INEA).

Projekt je vrijedan gotovo 120.000,00 kuna ( 118560,69).

INEA je sufinancirala spomenuti projekt do 15.000 EUR (s uključenim PDV-om) dok je preostali iznos sufinanciran iz Proračuna Grada Kutine.
Spomenute radove izvršila je  tvrtka Callidus GRUPA d.o.o. iz Zagreba nakon provedenog postupka nabave u kojem je ponuda navedene tvrtke ocijenjena kao najbolja.

Građani i posjetitelji Kutine na Trgu dr. Franje Tuđmana, Trgu kralja Tomislava, u Sportskom centru, te u Klubu mladih Baraka već duže vrijeme mogu bezbrižno surfati internetom.

Uz besplatni internet, na Trgu dr. Franje Tuđmana postavljen je i  InfoSmile “OUTY”, digitalni interaktivni led displej na kojem se mogu vidjeti sve aktualnosti u gradu te korisne informacije.

Uz sami displej postavljena je i klupa za odmor s korisnim dodacima, poput mogućnosti punjenja mobitela za svakog prolaznika, pješaka i biciklista koji se nađe u blizini.(www.kutina.hr)