Aglomeracija u centru Kutine – Varianis, Matije Gupca i Brdovita

Jučer, 4. ožujka gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u društvu direktora Moslavine d.o.o. Mije Šepaka, pročelnika UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduarda Gelešića i suradnika obišao je radove u projektu Aglomeracije u prigradskim naseljima u ulici Varianis, Matije Gupca i Brdovite koji su ovih dana u punom tijeku.

U Ulici Varianis radovi na kanalizaciji započeli su početkom studenog 2020. godine te su trenutno u fazi provođenja završnih radova (izvodi se tlačno ispitivanje, CCTV snimanje robot kamerom…). Navedenim radovima bit će izgrađena kanalizacija ukupne duljine 278 m s ukupno 8 priključaka na kanalizacijski cjevovod.

 U Ulici Matije Gupca radovi su započeli krajem siječnja 2021. godine te se kraj radova očekuje krajem proljeća ove godine gdje će biti izgrađen vodovod duljine 1023 m s 94 priključka.

Početkom ožujka započeli su i radovi na kanalizaciji u Brdovitoj ulici čiji se završetak očekuje krajem proljeća ove godine te će stanovnici spomenute Ulice dobiti kanalizaciju duljine 819 m s 29 priključaka.

„Drago mi je što radovi teku u skladu s vremenom. Nakon dovršetka projekta Aglomeracije uvelike će se poboljšati kvaliteta života u našem gradu te će se 5000 ljudi moći priključiti na vodovod te 4500 na kanalizaciju u našem gradu.“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić. (izvor: www.kutina.hr)