Sanacija mosta preko Kutinice

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduard Gelešić obišli su početak radova sanacije mosta preko Kutinice na D45 u Ulici Hrvatskih branitelja.
Radovi na sanaciji mosta obuhvaćaju izvedbu novog asfaltnog sloja na prometnici i nogostupu uz novi sustav odvodnje oborinskih voda i zaštitnu ogradu mosta te proširenje istočnog krila mosta s izvedbom profila pješačke i biciklističke staze u širini od 3 m uz njihov uklop na postojeće nogostupe i staze.   

Regulacija cestovnog prometa osigurat će se naizmjeničnim prometovanjem vozila jednim prometnim trakom uporabom privremenih semaforskih uređaja, dok će se pješački promet odvijati nogostupom s istočne, odnosno zapadne strane mosta.  


„Predviđeno trajanje radova na sanaciji mosta koje izvode Hrvatske ceste trajat će tri mjeseca te molimo korisnike za pojačan oprez u prometu i strpljenje za vrijeme izvođenja radova“, poručio je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.      (izvor: www.kutina.hr)