Prestižno priznanje za Tomislava Pavlovića

Na ovogodišnjem događaju Bug Future Show, koji već osmu godinu okuplja brojne sudionike iz svijeta tehnologije, četvero istaknutih korisnika programa Erasmus+, među kojima su dvojica Erasmus+ ambasadora te troje eTwinning ambasadora, dobilo je prestižno priznanje učitelja heroja za 2021. godinu. Jedan od njih je i Tomislav Pavlović, nekada učitelj, a danas ravnatelj OŠ Ludina. „Učitelji heroji – arhitekti boljeg svijeta“ primili su priznanje kojim je prepoznat i potvrđen njihov trud, ali i trud svih njihovih kolega koji osmišljavanjem i provedbom Erasmus+ i eTwinning projekata neumorno i entuzijastično čine velike pomake u stvaranju kvalitetnije nastave.

Priznanja nisu mogla doći u bolje ruke – naime tijekom 2020. godine brojni su korisnici svoja znanja i vještine stjecane kroz Erasmus+ i eTwinning iskoristili za opće dobro u doba krize. Među njima su se osobito istaknuli eTwinning ambasadori, nastavnici koji su i do tada u radu koristili online alate i koji su prepoznali potrebu da svojim kolegama pomognu savjetima i iskustvima. Oni su odmah nakon početka nastave na daljinu samoinicijativno pokrenuli seriju edukacija i prezentacija svojim kolegama kako bi im olakšali snalaženje u online okružju i unaprijedili njihove digitalne vještine nužne za uspješno održavanje online nastave. Od ožujka do prosinca 2020. godine eTwinneri su održali čak 87 takvih webinara!

Tomislav Pavlović, ravnatelj OŠ Ludina, dugogodišnji je eTwinning i Erasmus+ ambasador, iznimno aktivan učitelj koji je u svoje malo mjesto u Sisačko-moslavačkoj županiji donio brojne korisne projekte.

  • – Mi smo krenuli već 2010. u eTwinning, a od 2010. do 2014. sudjelovali smo u Comenius aktivnostima. Najvećim dijelom financiralo se usavršavanje nastavnika, ali i razvoj kurikuluma za područje poduzetništva, na što smo osobito ponosni. Kao učitelju engleskog ideja mi je bila da učenici dobiju što više od ovih edukacija, a danas imamo priliku uključivanja učenika koji su inače bili u opasnosti od isključenosti. Pri prvim koracima u programu važna je upornost jer s njom dolaze rezultati, zato poručujem svima koji tek ulaze u Erasmus da ne odustaju, neka idu na webinare i usavršavanja i rezultati neće izostati – poručio je gospodin Pavlović.