Otvoren javni poziv za dodjelu potpora mikro poduzetnicima

Otvoren je javni poziv “Program dodjele potpora male vrijednosti mikro subjektima malog gospodarstva za saniranje posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke županije” Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za 2021. Godinu. Prijave se zaprimaju isključivo do 25. veljače 2021. godine.

Poziv je namijenjen mikro poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) koji imaju zaposlenu najmanje jednu osobu odnosno najviše devet osoba, a koji posluju i registrirani su na području na kojem je proglašena katastrofa ili imaju izdvojenu poslovnu jedinicu na području Sisačko-moslavačke županije na dan proglašenja katastrofe.

Namjena sredstava je sufinanciranje troškova neophodnih za nastavak obavljanja gospodarske djelatnosti, što uključuje sanaciju poslovnog prostora, najam prostora, opremanje interijera poslovnog prostora, nabavu strojeva i opreme, kao i nabavu obrtnih sredstava potrebnih za obavljanje poslovne djelatnosti.

Potpora se dodjeljuje u iznosu do maksimalno 30.000,00 kuna, a sredstva za odobrene potpore isplaćuju se korisnicima jednokratno u ukupnom iznosu dodijeljene potpore.

Razvojna agencija Simora d.o.o. pomaže svim poduzetnicima u njihovom poslovanju. Ovoga puta, Simora će beplatno odraditi pripremu dokumentacije i poziva sve zainteresirane tvrtke da se jave na poduzetnistvo@simora.hr.

Link sa više detalja: https://gospodarstvo.gov.hr/javni-pozivi-ministarstva/11168