Od Fašnika ove godine – samo Fašnički proglas

Ove godine, zbog cjelokupne situacije s korona virusom neće biti tradicionalnog Fašnika u Kutini, Kutinskoj Slatini, Šartovcu, Ilovi, Katoličkim Čairama, manifestacije koja je u organizaciji Turističke zajednice uvijek okupljala velik broj građana Kutine, djece i posjetitelja izvana.
  Kralj fašničke povorke, Ivan Grozni Smuk, unatoč tome osmislio je i ove godine Fašnički proglas koji se tradicionalno čita na Fašniku u Kutini. Malo zabave uz ovaj proglas neće biti naodmet, a kako kaže stari Fašnik, maske su svima ionako već dosadile jer ih nosimo od prošlog fašnika.
Ipak u organizaciji Fašničke udruge Kobre i Turističke zajednice grada Kutine 16. veljače 2021. godine u 17:30 sati na mostu ispred Društvenog doma u Kutinskom selu (Radićeva ulica), tradicionalno će se zapaliti lutka fašnika kako bi se osiguralo da godina pred nama bude bez negativnih utjecaja.
Paljenje lutke fašnika će biti organizirano prema svim epidemiološkim mjerama, te se na njeno paljenje neće pozivati građani Kutine, već će se paljenje uživo prenositi putem facebook stranice Turističke zajednice grada Kutine.

Može biti slika sljedećeg: tekst