Nastavak uređenja prometnica

Grad Popovača i ove godine nastavlja s radovima redovnog održavanja nerazvrstanih cesta. Naime, sa zimskim vremenom nastali su problemi na tim prometnicama, prije svega tu su tzv.udarne rupe ali i brojna oštećenja na makadamskim cestama koja su nastala uslijed radova na izgradnji vodovodne mreže ili prilikom nepovoljnih vremenskih uvjeta.

„Izmuljuju se trenutno oborinski kanali s obzirom da su nastali problemi uslijed većih kiša, posebice u naseljima Donja i Gornja Gračenica gdje su već intervenirali i vatrogasci. Osim toga krenuli smo i u popravak makadamskih cesta, a s obzirom da je s početkom ovog lijepog vremena najavljena i izrada asfaltnih baza, krenut ćemo i s potkrpavanjem udarnih rupa“ – pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković.

Određene investicije vezane su i uz projekte koji se očekuju u skorijoj budućnosti. „Nedavno smo bili na konferenciji za dobivanje građevinske dozvole za rekonstrukciju Sisačke ulice. To je važan projekt za Grad, a u sklopu njega bi se izvršila kompletna sanacija Sisačke ulice, od izlaska s autoceste do samog centra. Tim projektom konačno bi se izgradio kružni tok kod Konzuma s obzirom da je to križanje trenutno jedna od kritičnih točki kada je riječ o sigurnosti prometa. Znamo kako je Sisačka ulica jedna od najfrekventnijih prometnica ne samo u Popovači, već i u okolici. Prema mjerenjima riječ je o više od 7 tisuća vozila dnevno, što ukazuje da tu prometnicu treba dovesti u veće stanje sigurnosti, a to će se postići sa dodatnom pješačko-biciklističkom stazom na istočnoj strani te uređenjem postojećeg kolnika i odvodnje.“ Kada govorimo o važnim prometnim rješenjima u Gradu Popovači, svakako treba spomenuti i nastavak izgradnje spojne ceste Sisačka-Kolodvorska. „U pripremi je raspisivanje natječaja za izgradnju mosta na toj cesti koja prolazi pored Osnovne škole Zorke Sever. Nakon izgradnje mosta, također u ovoj godini, nastavilo bi se i s izgradnjom ostatka te ceste kako bi se dionica ŽC 3124 rasteretila, ali i kako bi učenici i djelatnici škole direktno bili prometno povezani sa centrom grada.“  – pojasnio je gradonačelnik zaključivši kako se redovnim održavanjem nerazvrstanih cesta te realizacijom važnih prometnih rješenja osigurava sigurnije prometovanje.