Izgradnja tržnice teče planiranom dinamikom

Na području Grada Popovače trenutno se provodi 5,1 milijun kuna vrijedan projekt „Rekonstrukcija dijela zgrade, izgradnja nadstrešnice i izvedba platoa otvorenog dijela tržnice“. Kako je napomenuo gradonačelnik Josip Mišković, svakog tjedna održavaju se redovne koordinacije te se rješavaju tekući problemi vezani uz samo izvođenje radova, ali i pravdanje bespovratnih sredstava EU fondova.

„Radovi teku određenom dinamikom, jedino su mala kašnjenja vezana uz radove pokrivanja, ali moramo znati da je vrijeme zime i da smo neke radove morali pomaknuti, no, nadam se da ćemo to stići u zadanom roku.“ – pojasnio je gradonačelnik.

Novouređeni tržni prostor biti će na gotovo  3500 metara kvadratnih. „Unutrašnji prostori koji će biti natkriveni imaju površinu od 600 metara kvadratnih, a pod nadstrešnicom će biti još 400 metara kvadratnih, dok će asfaltirani plato imati površinu od oko 2500 metara kvadratnih. Sve će to biti zatvoreno u ogradu kako bi se prije svega zaštitili proizvodi, ali i spriječile neprimjerene radnje.“ – pojasnio je gradonačelnik Mišković dodavši kako će se urediti i okolišni prostor. „To je prije svega zgrada u neposrednoj blizini tržnice koju smo nazvali „zgrada udruga“ budući da će dio udruga dobiti svoje prostore u toj zgradi. U tijeku je izrada projektne dokumentacije kojom ćemo i pročelje fasade, a također i unutrašnjost objekta, sanitarne čvorove i sve bitne sadržaje završiti kako bi taj objekt stavio se u funkciju i kako bi izgledom se uklopio novoj tržnici. Za nju smatram da je dosta kvalitetno i funkcionalno napravljena i vjerujem da će taj cjelokupni prostor u samome centru grada postati zadovoljavajući za sve građane.“

Iako se izgradnja tržnice već sada može opravdati, s početkom rada koji se očekuje krajem ljeta, zasigurno će povećati standard življenja lokalnog stanovništva.