ILZ Kutina u investicijskom katalogu RH

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je ažurirano izdanje „Kataloga investicijskih mogućnosti Republike Hrvatske“ koje sadrži informacije o 64 investicijska projekta među kojima se nalazi i Industrijsko-logistička zona Kutina sa svojih 74 Ha – 7 parcela 100% u vlasništvu Grada predviđena za izgradnju industrijskih postrojenja, logističkih terminala velikih površina, skladišno-manipulativnih objekata i industrijskih postrojenja.

Ovaj katalog objavljen je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom agencijom za mala i srednja poduzeća, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO) i Hrvatskom obrtničkom komorom.

Svrha Kataloga je dati potencijalnim investitorima pregled mogućnosti ulaganja i suradnje u Hrvatskoj.

Objavljeni tekst o ILZ Kutina od velike je važnosti Industrijsko-logističku zonu, a u konačnici i za Grad Kutinu jer otvara mnoge mogućnosti, a jedna od njih je i veća dostupnost informacija o pogodnostima ILZ što će privući potencijalne investitore.

Spomenuto je niz mjera i programa poticanja poduzetništva koje ILZ nudi. Poduzetnici koji se odluče investirati u navedenu Zonu, bit će oslobođeni od plaćanja komunalne naknade 100% od izračunatog iznosa kao i od plaćanja komunalnog doprinosa u visini od 100% u razdoblju do 5 godina, no tu je još mnogo prednosti same Zone.

„Izrazito mi je drago što je Grad Kutina s našom Industrijsko-logističkom zonom prepoznat u Republici Hrvatskoj, što govori upravo to što je baš naša industrijsko logistička zona uvrštena u Katalog investicijskih mogućnosti kao jedan od infrastrukturnih projekata u Republici Hrvatskoj“, zaključio je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Katalog u cijelosti možete pročitati na sljedećoj poveznici: http://investcroatia.gov.hr/…/01/Invest_Croatia_web.pdf

Sve ostale informacije o Zoni možete vidjeti na www.kind.hr