Donacija respiratora OB Sisak

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, zajedno s ravnateljem Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” nazočio je primopredaji donacije Ministarstva zdravstva. Naime, ministarstvo je u petak 26. veljače sisačkoj bolnici doniralo 5 novih respiratora. Donacijom ovih respiratora u potpunosti će biti obnovljeni kapaciteti za liječenje u Jedinicama intenzivnog liječenja te će u OB Sisak sada ukupno biti instalirano 16 respiratora.

Kako je naveo ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović u cilju je da se sisačka bolnica i dalje razvija. Osim toga, istaknuo je i kako su iznimno zahvalni na donaciji iz Njemačke u kojoj su dobili 35 kreveta za bolnički prostor. „Nakon obrtničkih radova kreveti će se odmah smjestiti u prostorije što će značajno podići uvijete u kojima bolesni moraju boraviti“ – zaključio je ravnatelj Dujmenović.

Kao veliku podršku naveo je župana Ivu Žinića koji smatra kako je ovo tek početak razvoja bolnice. Sam župan dodao je i kako se nastojk bolnicu dovesti u stanje potrebno za vrhunsko pružanje odlične zdravstvene zaštite stanovnicima ovog područja ali i šire. “Želimo bolnicu dovesti na još jednu višu razinu. Gledajući na stanje prije 20 godina, bolnica je slovila kao mjesto gdje se dolazi umirati, ali prije potresa naša je bolnica bila jedno od kvalitetnijih liječničkih institucija što je sve, nažalost, narušeno potresom.“- dodao je Žinić.

Zaključio je kako medicinsko osoblje trenutno nema mogućnost kvalitetnog obavljanja rada, ali vrlo brzo nakon potresa, točnije nakon desetak dana, sve specijalističke ambulante su uspješno proradile zahvaljujući ministarstvima i donatorima.