“Djeca Moslavine za djecu Banovine” – putem kutijica prijateljstva

Prije nekoliko tjedana pokrenuta je akcija “Djeca Moslavine za djecu Banovine” u kojoj su djeca dostavljala kutijice prijateljstva koje su namijenjene za djecu na potresima razorenim područjima Petrinje, Siska, Gline i okolice. 

Akciju je pokrenuo DND-a „Vladimir Nazor“ Križ u suradnji sa Savezom DND-a, ostalim DND-ovima s područja Moslavine i  LAG-om Moslavina, pod nazivom „DJECA MOSLAVINE ZA DJECU BANOVINE“ te im se pridružio i DND “Kutina” koji su skupljali kutijice u prostoru DND-a i prostoru DVD-a Banova Jar


Grad Kutina osigurao je prijevoz skupljenih kutijica do organizatora akcije u Križu od kuda će dalje kutijice biti distribuirane direktno do krajnjih korisnika na terenu Banovine, odnosno do djece u organiziranom smještaju diljem Hrvatske, a sve u suradnji sa Savezom DND-a te DND-ima i volonterima na terenu.
Podršku akciji dao je i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić uz brojne sugrađane koji su u njoj sudjelovali.

„Drago mi je što Kutinčani svih dobnih skupina pomažu i uče druge kako je to pomagati. Ovim putem zahvalio bih se svima vama koji ste se uključili u ovu akciju“, rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.