Bachrach & Krištofić: Dizajn & fotografija

U Galeriji  Muzeja Moslavine danas je otvorena izložba Bachrach & Krištofić – Dizjan & fotografija. Izložba je zbog epidemioloških mjera otvorena uz nekolicinu posjetitelja, no građani su pozvani da ju pogledaju do 27. veljače u kutinskoj Galeriji. Sanja Bachrach i Mario Krištofić poznatiji su kao tandem koji se istaknuo svojim fotografijama osobito onima iz razdoblja novog vala, a njihovo umjetničko oko i ovom je izložbom podsjetilo na kulturno bogatstvo vremena osamdesetih godina na zagrebačkoj punk rock sceni.


  Nakon Muzeja za umjetnost i obrt, te prikaza ove izložbe u Rijeci i Kutina ima priliku uživati u zanimljivim uratcima ovih autora kojima niti danas u novim vremenima ne nedostaje inspiracije za rad. Orijentirani su i na druge vidove dizajna, te puno surađuju s kazalištem po čemu su također prepoznatljivi. Ravnateljica Muzeja Moslavine, Jasmina Uroda Kutlić kazala je u uvodnom predstavljanju kako izložba prikazuje 40 godišnji presjek stvaranja umjetničkog para koji spada u klasike hrvatskog dizajna. Izdvaja ih svestrano djelovanje u raznim područjima vizualne umjetnosti i kulturne industrije, a do danas su autorski oblikovali više od 400 omota nosača zvuka.

Sanja Krištofić rekla je kako je zadovoljna što i publika manjih gradova ima priliku vidjeti ovu izložbu jer kultura nije rezervirana samo za velike gradove. „Mario i ja radimo zajedno dugi niz godina krenuli smo s fotografijama za prvu singlicu Prljavog kazališta, preko Dorian Greya i ostalih grupa tog vremena, do danas kada radimo s kazalištem, postave izložbi, te vizualne identitete, ali i samoinicirane projekte.“, objašnjava Sanja Krištofić.

Izložbu je među ostalima posjetio i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić koji je autorima poželio dobrodošlicu u Kutinu. Kako je rekao, ova izložba zasigurno će biti zanimljiva građanima Kutine, osobito onima koji su u to vrijeme slušali glazbu i posjećivali koncerte toga vremena. Zahvalio je i ravnateljici Muzeja Moslavine na izvrsnoj ideji koju vidi kao dobar početak kulturnih zbivanja u godini koja je pred nama.