Vatrogasci otklanjaju posljedice potresa na području Kutine

Vatrogasci Javne Vatrogasne postrojbe Kutina i dalje pomažu građanima na području Grada Kutine u otklanjanju opasnosti i sanaciji šteta na obiteljskim kućama nastalima u razornom potresu.

U razdoblju od 28. 12. 2020. do 11. 01. 2021. god., na području Kutine bile su 44 intervencije uzrokovane potresom, izvijestila je Vatrogasna zajednica Grada Kutine. U istom razdoblju kutinski su vatrogasci bili na 174 intervencije na području Banije, najviše na području grada Petrinje. Na intervencijama su sudjelovali, uz vatrogasce Vatrogasne postrojbe Kutina i dobrovoljni vatrogasci iz gotovo svih društava s područja Grada Kutine. Ukupno su na području Kutine i Petrinje kutinski vatrogasci odradili 218 intervencija, pri čemu je ukupno angažirano 267 vatrogasaca.
Zbog snijega i hladnoće na potresom pogođenom području, trenutno su vatrogasci VZG Kutina svoje aktivnosti usmjerili samo na hitne intervencije. Vatrogasna postrojba Kutina je na području grada Petrinje angažirana s autoljestvom i tehničkim vozilom s posadama. Dobrovoljna vatrogasna društva se uključuju sukladno potrebi i sigurnosnim uvjetima.
Vatrogasno zapovjedništvo sektora Petrinja, 12. 01. 2021. preuzeo je Marijo Paluh zapovjednik JVP Kutina i VZG Kutina.