U Kutini krajem godine nezaposlenost niža za 1,8%

Krajem 2020. godine na evidenciji Zavoda za zapošljavanje PU Kutina bilo je 2.928 nezaposlenih što je za 0,5% manje nego prethodnog mjeseca. Brojka je to koja obuhvaća nezaposlene iz tri Ispostave HZZ-a u Popovači, Kutini i Novskoj.
 U Ispostavi Kutina (Grad Kutina) evidentirano je 1.098 nezaposlenih osoba što znači smanjenje nezaposlenosti za 1,8%. U Ispostavi Novska (Grad Novska i Općine Lipovljani i Jasenovac) evidentirano je 1.120 nezaposlenih osoba što je smanjenje za 1,2%, a u Ispostavi Popovača (Grad Popovača i Općina Velika Ludina) evidentirane su 710 nezaposlene osobe što znači povećanje za 2,6%.
 Na evidenciju Zavoda u prosincu su prijavljene 193 nezaposlene osobe. Njih 157 dolazi izravno iz radnog odnosa. Iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Kutina, u prosincu je zaposleno ukupno 178 osoba najviše sa završenom srednjom školom.
   Izvan područja koje pokriva Područni ured Kutina, zaposleno je 40 osoba, a u inozemstvu 1 osoba. Temeljem radnog odnosa zaposleno je 168 osoba, a temeljem drugih poslovnih aktivnosti 10 osoba. Prema zanimanjima, u prosincu su traženi bušači pri geomehaničkim istraživanjima, čistačice, doktori medicine, doktori medicine psihijatri, drvoprerađivački radnici, kuhari itd.
  U odnosu na prosinac krajem 2019. godine, krajem 2020. evidentirano je povećanje nezaposlenosti za 7,3%.