O teškoj situaciji za ugostitelje – na Aktualnom satu GV Kutine

Vijećnik Anton Perolli (MB 365) na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Kutine tijekom Aktualnog sata rekao je kako je situacija u ugostiteljstvu sve dramatičnija, svi su na minimalcu, a to da će država plaćati režijske troškove ne znači im ništa. „To će plaćati ugostitelji, a država će im to refundirati za 3 mjeseca. To ugostitelji neće moći izdržati“, kaže vijećnik. Od Grada je zatražio pomoć za ugostitelje u vidu vaučera od 20 ili 30.000 kn kako bi ugostitelji podmirili troškove koje imaju.
   Babić je podsjetio koje je sve mjere Grad Kutina donio promptno kako bi pomogao ugostiteljima na početku pandemije, te kako ih je proširio na sve što se moglo, uključujući i ukidanje poreza na pića. Sve je to kako ističe Babić donešeno u suradnji s Udruženjem obrtnika. „O vaučerima možemo razmisliti, ali mora se točno znati za što je to namijeneno i što se točno podmiruje i u tom smislu smo spremni razgovarati i pomoći“, rekao je Babić.
 

Perollija zanima i zatvaranje gradilišta u središtu grada od strane građevinskog inspektora po dojavi. „Velika šteta učinjena je za grad. Zaustaviti investicije vrijedne 18 mln kn, u pitanje dovesti 56 radnih mjesta od kojih indirektno ovisi oko 170 ljudi nije dobra poruka poduzetnicima“ ogorčeno kaže vijećnik.
  „Građevinski inspektor koji radi direktno pri državnom uredu zaustavio je projekt zbog toga što nema građevinsku dozvolu. Ako za to postoji sva važeća dokumentacija prvi ću biti da se to riješi, ali ako ne postoji ne može se raditi ako nije u skladu sa zakonom. Molim sve investitore da dođu u Upravni odjel za prostorno planiranje, da se informiraju što sve trebaju imati prije početka radova.“, odgovorio je Babić.