Noć muzeja 2021. u Kutini

Muzej Moslavine Kutina usprkos situaciji u kojoj se nalazi, obzirom da je zgrada Muzeja stradala u potresu, organizirao je Noć muzeja, ove godine u zgradi Galerije. Iako je ova Noć muzeja zbog uvjeta korona krize osmišljena kao Digitalna noć muzeja u cijeloj Hrvatskoj s temom “Zadaće muzeja u doba krize”, oni muzeji koji su imali uvjete pozvali su posjetitelje i da uživo posjete neke od ponuđenih sadržaja. Tako je bilo i u Kutini.

“Mi smo pozvali građane da posjete naš stalni postav u Galeriji, pogledaju izložbu Stare utvrde Moslavine, sudjeluju u nagradnoj igri i pogledaju publikacije koje nudimo po promotivnim cijenama, naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Tu je i naša google play aplikacija koja omogućava pregled svih sadržaja, a imamo i virtualnu šetnju muzejom putem društvenih mreža čime smo nastojali zadovoljiti sve zainteresirane posjetitelje”, rekla je ravnateljica Muzeja Moslavine, Jasmina Uroda Kutlić.

Posjetitelji su se i odazvali u manjem broju te su postepeno dolazili pogledati ponuđene sadržaje.

Među njima su bili i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić, te potpredsjednik Gradskog vijeća Ivica Glibo. “Drago mi je da je naš muzej ipak uspio organizirati Noć muzeja. Nažalost ove godine nismo mogli biti u Muzeju zbog oštećenja. Čak i na Galeriji su danas maknuti oštećeni dimnjaci, a ovih dana ćemo sanirati krovište. Imamo oštećenja i na nekim zgradama u Kutini, no prioritet nam je bila sanacije osnovnih škola, odnosno vrtića. Sada idu na red zgrade društvene namjene”, rekao je gradonačelnik.


Posjetitelji su, iako u znatno manjem broju, posjetili Noć muzeja, pokazali interes za ponuđene sadržaje i publikacije, te izrazili nadu i očekivanje kako će ova, i za kulturu teška vremena, uskoro biti iza nas.