Noć muzeja 2021. – u Galeriji Muzeja Moslavine

Muzej Moslavine Kutina obilježit će Noć muzeja. Iako im je muzejska zgrada oštećena odlučili su ne razočarati svoje vjerne posjetitelje i omogućiti im još jednu Noć muzeja, ovaj puta u kutinskoj Galeriji. Zainteresirani će ove godine dobiti virtualnu šetnju (https://www.google.hr/maps/place/Muzej+Moslavine) i preko njihove nove mobilne aplikacije dostupne u Google Play mrežnoj trgovini aplikacija.

„Iako je ova noć muzeja digitalna, mi ćemo ipak otvoriti vrata naše Galerije, no sve u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite te mjerama predostrožnosti u vezi postupanja tijekom epidemije koronavirusa. Dakle, ulaz je moguć s maskom i dezinficiranim rukama a na ulazu ćemo kontrolirati dozvoljen broj posjetitelja“, rekla nam je ravnateljica Muzeja Moslavine, Jasmina Uroda Kutlić. U Galeriji će biti predstavljene izložbe „Srednjovjekovne utvrde Moslavine“ , a posjetitelji će moći posjetiti i stalni postav slika i skulptura.  

Događaj službeno počinje u 18 sati, a u 22.30 sata izvući će dobitnike nagradne igre koja počinje na ulazu u Galeriju gdje će biti kutija u koju će posjetitelji ubacivati papiriće s točnim odgovorima i svojim podacima. Također, posjetitelji će moći kupovati i muzejske publikacije po povoljnim cijenama.