Građani vraćaju pronađena oružja i streljiva

 Posljednjih dana čisteći kuće građani s područja Sisačko moslavačke županije pronalaze ubojita sredstva i streljiva. Policiji u Hrvatskoj Kostajnici tako je dragovoljno predana poluautomatska puška, dva spremnika i 55 komada streljiva što je pronađeno pri čišćenju kuće. I u mjestu Nova Subocka na novljanskom području građanin je čisteći kuću pronašao ručnu bombu, upaljač ručne bombe i šest signalnih patrona, dok je građanin u mjestu Hrastelnica u štaglju pronašao sedam ručnih bombi i 456 komada puščanog streljiva. Svo oružje i streljiva preuzeli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.
 Nakon potresa pronađeno je više komada oružja i streljiva i na području Općine Majur, a u Kutini je građanin predao 250 komada puščanog streljiva i plinski pištolj s pripadajućim spremnikom.
  Iz policije podsjećaju da je dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija te se i kroz poznatu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“ želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.