Domovinski pokret u Kutini preuzeo vrijednu pomoć Hrvata iz Austrije

Stradalima u razornom potresu na petrinjskom području hvalevrijednu donaciju osigurao je Domovinski pokret. Kako ističu iz Domovinskog pokreta u skladište u Kutini pristiglo je deset šlepera i deset kombija s donacijama Hrvata iz Austrije u vrijednosti od oko milijun eura. U Kutini su ih dočekali članovi i simpatizeri Domovinskog pokreta  među kojima i Damir Markuš.
Organizator ove akcije je gospodin Josip Barbaš, koji 33 godine živi u Austriji, a porijeklom je iz Međimurja. Uvjet za dostavu pomoći mu je, kako kaže, bio da se za daljnju podjelu pomoći po stradalim selima i gradovima Banovine pobrine isključivo Domovinski pokret.
  Skladište u koje je pristigla roba jutros su posjetili i potpredsjednik Sabora te predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, politički tajnik Mario Radić, organizacijski tajnik Darijo Žepina, predsjednik Kluba zastupnika Stjepo Bartulica, saborski zastupnici Stipo Mlinarić Ćipe i Daniel Spajić te predstojnik Ureda potpredsjednika Sabora Igor Peternel. Ondje su ih, uz ekipu iz Austrije, dočekali brojni članovi i volonteri na čelu s predsjednikom Domovinskog pokreta grada Kutine Damirom Markušem.

Škoro je zahvalio na ovako značajnoj donaciji, kao i svim ljudima koji su pomogli da se organizira ovako veliki konvoj: ‘Nadam se da ćemo u idućih nekoliko dana to uspjeti distribuirati po terenu i naravno da mi je kompliment kad ljudi iskazuju ovakvo povjerenje jednoj tek nastaloj stranci. To govori da uistinu vodimo politiku čistih ruku’, zaključio je Škoro. (izvor i foto: Jutarnji list)