Predavanje “Ovisnosti i pandemija COVID 19” – u organizaciji KLA Kutina

KLA Kutina (Klub liječenih alkoholičara Kutina) bio je organizator stručnog predavanja održanog jučer u klubu Arcus uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.
  Gost predavač bio je psihijatar dr. Anto Krešo koji radi u  NPB dr. Ivan Barbot u Popovači, a predavanje je održano u Mjesecu ovisnosti kojia se obilježava od 15. 11. do 15. 12.


  Dr. Krešu uvodno je pozdravila dipl. psihologinja, stručna djelatnica KLA Mirna Bijelić. Situacija s COVID-om 19 promijenila je živote svih ljudi i to je raširena tema u javnosti, no manje se govori o tome koliko ova tema utječe na ljude koji se već nalaze u izvanrednim okolnostima izazvanima nekom vrstom ovisnosti. Njima je zasigurno još teže prolaziti kroz ovo razdoblje koje karakterizira osjećaj bezizlaznosti i straha. Dr. Anto Krešo najprije je rekao ponešto o samom virusu COVID 19, referirajući se u nastavku o utjecaju cijele situacije „novog normalnog“ na ljude koji imaju bilo kakve probleme s ovisnošću, a posredno i depresijom.


  Dr. Krešo ovim je predavanjem dao potporu radu Kluba liječenih alkoholičara i važnosti pozitivnog razmišljanja o cijeloj situaciji, te bi ovakvo jedno predavanje bilo korisno i za širu zajednicu.