Uređenje groblja u Maloj Ludini

Općina Velika Ludina redovito ulaže u svoju imovinu, stoga su i ove godine provedeni radovi obnove i uređenja na Mjesnom groblju Mala Ludina.  Završeni su radovi na mrtvačnici vrijedni 80 000 kuna. „S obzirom da od izgradnje, punih 20 godina, nije ulagano, potrebo je bilo napraviti obrtničke radove u unutrašnjosti mrtvačnice te na fasadi, sanitrati krovište, te izmijeniti vanjske pločice“ – pojasnio je velikoludinski načelnik Dražen Pavlović.

Načelnik je dodao i kako su izrađeni betonski okviri, te će se sada prodavati gotova grobna mjesta. „Ovaj projekt vrijedan je 130 000 kuna, a njime će biti omogućeno uređenje samog groblja. Također, Općinsko vijeće na svojoj je posljednoj sjednici donijelo novu Odluku o upravljanju grobljem kojom je propisano da će se na napuštenim grobovima izvršiti ekshumacija, a potom će se i oni, staviti u prodaju. Cilj nam je da groblje bude uređeno i da se nepotrebno ne širi“ – pojasnio je Pavlović.

Nastavak uređenja planira se slijedeće godine. Tada bi trebala biti izgrađena ograda te bi se trebao uvesti videonadzor, a pristupit će se i uređenju postojećeg parkirališta, kao i njegovu proširenju. „Neke su predradnje već obavljene, nasut je dio parcele koji se nalazi pored ceste prema Katoličkom Selišću, pa će groblje dobiti i stotinjak novih parkirnih mjesta. Kroz godinu-dvije groblje će poprimiti novu vizuru, dostojnu naših pokojnika“ – zaključuje načelnik Pavlović.