U četvrtoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi prikupljeno 345 doza

Gradsko društvo Crvenog križa Kutina od 26.-29.10. provelo je četvrtu, ujedno i  zadnju redovnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u ovoj godini, a  postignuti su izuzetno zadovoljavajući rezultati s obzirom na izazovne uvjete u tijeku provedbe same akcije.

Kako ističe ravnateljica Katica Zeman akcija protekla u najboljem redu. „Tijekom prva dva dana, u restoranu Petrokemije, pristupilo je 215 darivatelja. Prikupljeno je 196 doza krvi, a iz zdravstvenih razloga 19 darivatelja je odbijeno. Trećega dana akcija je provedena u Domu kulture Kutina, a pristupilo je  99  darivatelja. Prikupljene su  92 doze, dok iz zdravstvenih razloga  7 darivatelja je odbijeno. Jučer, posljednjeg dana akcije, u Domu kulture Popovača, pristupilo je  66  darivatelja.  Prikupljeno je  57 doza krvi, a  iz zdravstvenih razloga  9 darivatelja je odbijeno.“ Sveukupno možemo istaknuti kako je pristupilo 380 darivatelja, a prikupljeno je 345 doza krvi. 

Zeman ističe kako vrijedi napomenuti da je 5 osoba po prvi puta odlučilo darivati krv (2 muškarca i 3 žene), a akciji se odazvalo i 17 darivatelja krvi – rekordera sa preko 100 darivanja krvi od koji je rekorder bio Car Zlatko sa 132 darivanja krvi.

„HCK Gradsko društvo Crvenog križa Kutina je u provedenim  ovogodišnjim akcijama ostvarilo dobre rezultate: 1.961 darivatelja krvi se odazvalo akcijama, prikupljeno je 1.755 doza krvi, a priključilo nam se 38 novih darivatelja krvi. Sa rezultatima smo izuzetno zadovoljni s obzirom na novonastalu situaciju. Zahvaljujemo se svim našim vjernim dobrovoljnim darivateljima krvi, koji nesebično bez obzira na poteškoće nastavljaju sa darivanjem krvi i posebice ovim novopridošlim darivateljima, koji su se pridružili našoj obitelji darivatelja krvi. Zahvalu zaslužuju i naši vjerni suradnici Petrokemija d.d. Kutina, u kojoj se već preko 50 godina organiziraju akcije dobrovoljnog darivanja krv, koji i u ovim teškim vremenima dozvoljavaju našim ekipama ulazak u tvornicu i pružaju svesrdnu podršku.

Zahvaljujemo se  i POU Kutina i Domu kulture Popovača, ali i Neuropsihijatrijskoj bolnici  Popovača i njihovoj ravnateljici prim.dr.med. Marini Kovač, koja usprkos teškoj situaciji u zdravstvenim ustanovama pruža bezgraničnu potporu svojim djelatnicima, da se i nadalje uključuju u akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Hvala svima na njihovom doprinosu, kojim omogućavaju da naše bolnice usprkos teškim uvjetima ne oskudjevaju u krvnim pripravcima za neophodnu zdravstvenu skrb svih naših bolesnika. “ – zaključila je ravnateljica HCK Gradskog društva Crvenog križa Kutina Katica Zeman.

GDCK Kutina ima u planu ove godine  provesti još jednu međuakciju darivanja krvi 02. prosinca 2020. godine.