Ozbiljno je, vrijeme je da budemo odgovorni

U Kutini je aktivan 61. slučaj zaraze corona virusom Covid-19. Jedna je osoba u bolnici na liječenju. Sve je više i zaraženih učenika u kutinskim školama, ali se zasad ne razmišlja o uvođenju nastave na daljinu. Istaknuto je to na konferenciji za novinare Stožera Civilne zaštite Kutina.
Epidemiologe posebno zabrinjava što je kod polovice testiranih osoba nalaz pozitivan na corona virus. U dramatičnom obraćanju i molbi građanima dr. Marija Starčević, epidemiologinja u Domu zdravlja Kutina istaknula je: “To je posljedica nepridržavanja mjera i preporuka. Situacija je ozbiljna i građani ovaj virus trebaju shvatiti ozbiljno, jer posljedice mogu biti tragične.”

dr. Marija Starčević, epidemiloginja DZ Kutina

     Epidemiolozima veliki problem predstavlja što oboljeli skrivaju svoje kontakte, a u Kutini se pojavljuju i slučajevi da poslodavci od svojih zaposlenika traže da zataje svoje kontakte.

Dr. Marija Starčević stoga je zamolila građane da budu odgovorni i da ozbiljno shvate kako je virus stvaran i tu je u našoj okolini te izaziva ozbiljnu bolest koja može dovesti do smrtnog ishoda.

dr. Marija Starčević, epidemiologinja DZ Kutina

    Nemamo izbora, ako želimo sačuvati svoje zdravlje i zdravlje naših bližnjih i ljudi u našoj okolini moramo se uozbiljiti i odgovorno ponašati, ponovila je dr. Marija Starčević.

dr. Marija Starčević, epidemiologinja DZ Kutina

U kutinskim školama nastava se održava u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama. Slučajevi zaraze zabilježeni su u gotovo svim školama, ali se zasad ne razmišlja o uvođenju nastave na daljinu, rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

    Damir Markuš, načelnik Stožera Civilne zaštite Kutina pozvao je građane da se pridržavaju mjera i uputa Nacionalnog stožera i na zajedništvo u sprečavanju širenja zaraze corona virusom Covid-19. Tom pozivu priključio se i gradonačelnik Kutine

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutina

   #BudimoOdgovorni #OstanimoZdravi

cjelovite izjave:


dr. Marija Starčević, epidemiologinja DZ Kutina
Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine