Obilježen “Međunarodni dan starijih osoba”

Udruga umirovljenika Grada Kutine organizirala je tradicionalno obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba. Ove godine okupili su se u nešto manjem broju zbog situacije s koronavirusom, ali uz mjere predostrožnosti organizirali su akciju mjerenja šećera na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini.
Obilježavanje je započelo nastupom zbora Udruge umirovljenika Grada Kutine, te obraćanjem predsjednika udruge Josipa Prajnera. On je pozdravio umirovljenike i čestitao im njihov dan.


 “Naša današnja poruka je da bi se svi u društvu trebali više pozabaviti pitanjima problema umirovljenika jer nas je svakim danom sve više. Jedan od najvećih problema koji nas muči već duži niz godina je nepostojanje Doma za umirovljenike. U novije vrijeme postoje razne udruge koje pomažu umirovljenicima što je pozitivno, ali to ne može nadomjestiti dom za starije i nemoćne i mi ćemo se i dalje zalagati za rješavanje toga pitanja”  rekao je predsjednik udruge umirovljenika Grada Kutine.

 Skupu se obratia i tajnica udruge Olga Friščić podsjećanjem na važnost ovog međunarodnog datuma ukazavši na širu problematiku građana treće dobi u svijetu. Osim Udruge umirovljenika grada Kutine, obilježavanju su se pridružili i članovi Udruge umirovljenika Petrokemije čiji je predsjednik Branko Straga također pozdravio sve prisutne. Zbor udruge umirovljenika Petrokemije također se uspješno predstavio na ovom događaju

 Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić pridružio se obilježavanju pozdravljajući okupljene umirovljenike i naglašavajući važnost rada dviju umirovljeničkih udruga na području Kutine.

 „Naši umirovljenici s područja Grada Kutine izuzetno su društveno aktivni i vrlo često se odazivaju raznim akcijama u našem gradu, ali su aktivni i u političkom životu grada. Čak dva vijećnika u Gradskom vijeću Grada Kutine su iz redova Udruga umirovljenika te se zalažu i za prava umirovljenika. Prioritet za boljitak umirovljenika je izgradnja doma za starije i nemoćne na području Kutine na kojem  intenzivno radimo te se nadam kako ćemo pronaći rješenje za to. Svim osobama starije životne dobi želim čestitati vaš dan, želim vam da se dobro nosite s trenutnom epidemijom i sa svime što vas muči te vam želim puno zdravlja“ poručio je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.