Književna večer s Marinom Vujčić

Poznata hrvatska književnica Marina Vujčić sinoć je gostovala u kutinskoj Knjižnici i čitaonici u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.
  Tom je prilikom promovirana njezina posljednja knjiga u izdanju Frakture pod nazivom „50 cigareta za Elenu“.
 Sedmi je to roman Marine Vujčić koja istovremeno piše i kazališne drame, kolumne, te radi na raznim projektima iz područja kulture. Autorica u njemu, kao i u prethodnim romanima, tematizira samoću i otuđenost, te postavlja pitanja međusobnih utjecaja naših života kroz četiri naizgled nepovezane priče.

   Kutinčani su vrlo rado dočekali gostovanje Marine Vujčić te pokazali dobro poznavanje njezinog književnog opusa, što nije slučaj na svim promocijama knjiga. Marinini likovi, kako su rekli neki od posjetitelja ove promocije, pomogli su im u sagledavanju životnih problema iz drugoga ugla, što je i autorici bilo drago.
 

Govorilo se o suvremenom dobu, „okupaciji“ virtualnog, te gubitku kvalitetnih ljudskih kontakata. Kako je rekla autorica, zato je tu književnost kao preostali dio „analognog“ svijeta koji odolijeva i koji nam nitko ne može oduzeti. Marina Vujčić pisanje promatra kao svijet u kojem je „sve po njezinom“, a ako su se i čitatelji u tome pronašli njezina misija dobiva dodatan vjetar u leđa.


  Promociju knjige moderirala je ravnateljica Knjižnice Suzana Pomper, a događaj je održan u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama.

Marina Vujčić, hrvatska književnica, kolumnistica i urednica. Rođena je 1966. u Trogiru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je kroatistiku. Dobitnica je dvije nagrade Marin Držić – 2014. godine za dramu Umri ženski i 2016. za dramu Podmornica te je 2015. godine romanom Susjed osvojila je nagradu za najbolji neobjavljeni roman. Živi i radi u Zagrebu. Bibliografija: Tuđi život, roman (Profil, 2010.), Umri ženski, knjiga drama (Hena com, 2014.), A onda je Božo krenuo ispočetka, roman (Hena com, 2014.), Mogla sam to biti ja, roman (Hena com, 2015.), Susjed (V.B.Z., 2015), Otpusno pismo, roman u suautorstvu s Ivicom Ivaniševićem (Hena com, 2016), Podmornica (2016.), Pitanje anatomije (Hena com, 2016).