Grad Popovača nastavlja s izgradnjom vodovoda, plinovoda i kanalizacije

Grad Popovača ovih je dana započeo s realizacijom značajnog projekta. Riječ je o izgradnji 4. faze vodovoda u Moslavačkoj Slatini.

Podsjetimo za vodovod u Moslavačkoj Slatini ljetos je potpisan ugovor za bespovratna sredstva iz programa „Integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima“ te su dobivena sredstva u visini od 200 tisuća kuna s kojima će realizacija biti bitno olakšana.  Završetkom projekta biti će završen i cilj gradske vlasti. Naime, svi će stanovnici Grada Popovače imati mogućnosti priključka na vodovodnu mrežu.

Također, uskoro započinje i realizacija projekta izgradnje kanalizacijske mreže u ulici Dr. Polaka, Vinogradskoj, Mikulanici i Pergošićevoj. Natječaj je raspisan, te se uskoro očekuje odabir izvođača i početak samih radova, pojasnio je gradonačelnik Mišković dodavši kako je riječ o projektu koji se provodi u suradnji s poduzećem Moslavina d.o.o. i Hrvatskim vodama. „Budući da je taj projekt financiran od strane Hravtskih voda želja nam je da sredstva koja su predviđena za tu namjenu i iskoristimo te da ove godine postavimo barem precrpnu stanicu na lokaciji pogodnoj za odvodnju ovog dijela Grada Popovače.“

Kako dodaje gradonačelnik Mišković, u tijeku su već i brojni drugi radovi. „To je prije svega proširenje uličnog vodovoda i uličnog plinovoda u ulici Desni Odvojak Škarja, Odvojak Kochove ulice, Stari put. Sve su to investicije do 100 tisuća kuna a njima ćemo zadovoljiti potrebe ljudi koji žive na tom prostoru. Naime, pri samoj izgradnji ovih mreža njihova domaćinstva nisu bila obuhvaćena projektom ili nije bilo dovoljno sredstava, te nam je sada u cilju da to završimo i da zadovoljimo potrebe svih naših stanovnika. Specifičnost je i dio vikend naselja Krmelovac, u dijelu iznad Volodera. Naime, tu bilježimo porast broja stanovnika jer s početkom ove epidemije koronavirusa mnogi su vikendaši preselili u svoje vikendice, to su im sada mjesta stalnog prebivališta, stoga im je od velike važnosti ova infrastruktura. Dakle, unatoč epidemiji koronavirusa puno će se toga ipak uspjeti realizirati“ – zaključio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.