Započela gradnja tržnice u Popovači

Započeli su radovi na projektu „Rekonstrukcija dijela zgrade, izgradnja nadstrešnice i izvedba platoa otvorenog dijela Tržnice u Popovači“. Ovo je jedan od prioritetnih projekata Grada od kojeg se nije odustalo unatoč korona krizi s obzirom da lokalni poljoprivrednici svoje proizvode prodaju na kućnom pragu ili u samome centru grada, stoga će nova tržnica biti smještena na atraktivnoj lokaciji, istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković.  

„Odlučili smo da je ovaj prostor koji smo otkupili od trgovačkog društva Lonia adekvatan za te potrebe. On će se urediti da bude sukladan postojećem izgledu središta grada,  te će nam služiti za više namjena. Otvoreni dio tržnice, osim što će biti prodajni prostor, koristit će i za održavanje gospodarskih manifestacija, dok će se u zatvorenom prostoru, uz prodajni dio, nalaziti i dio koji će koristiti udruge.  U pripremu projekta se krenulo prije nekoliko godina, a do realizacije je došlo upravo sada s obzirom da je Grad ostvario bespovratna sredstva od 5,1 milijun kuna od strane EU fondova, s intenzitetom potpore 100%. Raspisali smo natječaj, Elektrocentar Petek je bio najpovoljniji ponuditelj, radovi su krenuli prije nešto više od mjesec dana te se nadamo da će sve se odvijati prema planu“ – pojasnio je Mišković.

Novouređeni tržni prostor biti će na gotovo  3500 metara kvadratnih. „Unutrašnji prostori koji će biti natkriveni imaju površinu od 600 metara kvadratnih, a pod nadstrešnicom ćemo imati još 400 metara kvadratnih, dok će asfaltirani plato imati površinu od oko 2500 metara kvadratnih. Sve će to biti zatvoreno u ogradu kako bi se prije svega zaštitili proizvodi, ali i spriječile neprimjerene radnje“ – kazao je gradonačelnik.

Iako se izgradnja tržnice već sada može opravdati, s početkom rada, krajem idućeg ljeta, zasigurno će  povećati standard življenja lokalnog stanovništva, a posebice će razveseliti 200-tinjak Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja Grada Popovače.