Uz župljane Kutine, u Iskri Milosrđa sudjelovali i župljani Popovače i Velike Ludine

Među 26 gradova i mjesta u Hrvatskoj, na 27 lokacija, u Iskru Milosrđa, međunarodnu molitvenu inicijativu molitve krunice Božjega milosrđa na otvorenom, 28. rujna u 15 sati, uključila su se i dva grada te jedna općina iz Moslavine, odnosno iz Sisačke biskupije:  Popovača, Kutina i Velika Ludina. Osim na gradskim trgovima, molilo se i u Kaznionici Lipovica.

Molitvi su se pridružile i Bosna i Hercegovina s po jednom lokacijom u Mostarsko-duvanjskoj i Banjolučkoj biskupiji te Crna Gora, tj. gradić Sutomore iz Kotorske biskupije, a sve je bilo organizirano na poticaj Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa iz Hrvatske.  „Vrlo sam sretna što se pobožnost u čast Božjeg milosrđa širi; vidi se da je to pobožnost za ova vremena“, izjavila je Jelena Vuković, tajnica Koordinacije štovatelja Božjeg milosrđa, dodajući kako je, osim na ulicama i trgovima, ove godine u mjestu Velika Ludina u Sisačkoj biskupiji molitva organizirana na posebnom mjestu – kaznionici Lipovica – gdje su molitelji uz pobožnost imali i misu. „Vidi se da ima jako puno onih koji se vraćaju na pravi put i koji vide izlaz u Bogu“, kazala je, podsjetivši kako su se vjernici u Hrvatskoj u inicijativu počeli uključivati po župama 2010.-2011. godine, a od 2012. kada je osnovana Koordinacija štovatelja shvatili su to kao poziv da potaknu daljnje širenje inicijative u Hrvatskoj, ali i šire, u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, gdje god ima štovatelja Božjeg milosrđa koji mole pobožnost na hrvatskom jeziku.

Riječ je o molitvi krunice Božjeg milosrđa na otvorenim prostorima, na trgovima, ulicama, gdje god je moguće organizirati, kako bi vjernici svjedočili svoju vjeru, ali i kako bi potaknuli druge na razmišljanje o Božjem milosrđu. „Tako i u ovim teškim vremenima koronavirusa, pa i potresa, uvijek imamo Onoga komu se obratiti, a to je Bog u svom neizmjernom milosrđu. Dakle, ne treba se bojati jer je Bog tu i uvijek će pomoći“, zaključuje Vuković.